EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Budó avala la tesi de Buch sobre les 1.714.000 mascaretes

«No crec que la xifra fos casual», diu la consellera de Presidència i portaveu del Govern davant les crítiques d'ERC

08/10/2019 La consellera Meritxell Budó

08/10/2019 La consellera Meritxell Budó / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha recolzat aquest dimarts les polèmiques declaracions del conseller d’Interior, Miquel Buchi ha afirmat que no creu que fos casualitat la xifra de 1.714.000 mascaretes que el Govern ha destinat a Catalunya per fer front al coronavirus: «En política, jo tampoc crec en casualitats, i no crec que la xifra fos casual, però que cada un tregui les seves conclusions».

Budó ho ha dit en una roda de premsa telemàtica, al ser preguntada per si tot l’Executiu català comparteix l’opinió de Buch, que dilluns va acusar de mala fe el Govern central perquè entén que hi ha una vinculació entre les 1.714.000 mascaretes i l’any de la caiguda de Barcelona en la guerra de successió, data simbòlica per a l’independentisme català. Fins i tot el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, es va desmarcar de l’asseveració i li va semblar un gag humorístic.

Malgrat la controvèrsia, la portaveu del Govern ha celebrat l’enviament d’aquestes mascaretes destinades a les persones que aquest dimarts tornen a treballar i s’han de desplaçar en transport públic, tot i que ha tornat a recriminar a l’Executiu central l’aixecament del confinament total, «malgrat que la situació i les dades epidemiològiques no indicaven que s’hagués de prendre aquesta mesura».

Assignació «improvisada»

La consellera de Presidència ha criticat així mateix la «improvisació» del Govern del PSOE i Unides Podem en l’assignació d’aquestes mascaretes, ja que, segons ella, la Generalitat ho va saber a última hora i ha hagut de treballar contra rellotge per poder fer-les arribar a la població.

Notícies relacionades

Per això, ha agraït als cossos d’emergències, a Protecció Civil i a la Creu Roja que hagin «permès que la majoria de persones que anaven a treballar hagin pogut disposar» de les mascaretes. Un agraïment a què s’ha afegit Buch via Twitter.

Davant de la polseguera aixecada pel titular d’Interior, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que dilluns va titllar de «fanàtic» Buch, ha optat aquest dimarts per limitar-se a fer una crida a la unió i la cooperació entre administracions, i ha instat a «no contribuir a allargar polèmiques innecessàries».