LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

Buch demana al Govern que aclareixi com repartirà mascaretes al transport públic

El conseller critica que el Govern no ha rebut informació i denuncia la «incertesa» de les ordres de la Moncloa

zentauroepp52982910 metro200410174443

zentauroepp52982910 metro200410174443 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha denunciat que el Govern encara no ha informat Protecció Civil –segons Buch, l’organisme encarregat de la tasca– sobre com es repartiran les mascaretes als transports públics a partir d’aquest dilluns.

«No sabem ni on són, ni quantes ens toquen, ni amb quin sistema s’han de repartir o amb quin personal», ha afirmat Buch en declaracions a Catalunya Ràdio. El conseller ha criticat que aquest és un exemple més de la «incertesa» de les ordres que arriben des de la Moncloa.

El titular d’Interior ha insistit que si no tenen mascaretes, els ciutadans han de portar «algun sistema de barrera» per protegir-se i ha anunciat que «en les pròximes hores» la Generalitat difondrà «tutorials» per mostrar com fer una mascareta a casa.

«Si no es poden aconseguir a les botigues ni en donacions que pot fer l’Administració, una bona mesura és prendre precaucions, seguir els tutorials de la Generalitat per saber com fer-les», ha dit.

En aquest sentit, ha destacat que una mascareta feta a casa o similar també impedeix que es puguin compartir les «micropartícules» i el virus es pugui propagar.

El PSC demana claredat al Govern

D’altra banda, la diputada del PSC en el Parlament Assumpta Escarp ha acusat el Govern d’enviar missatges «contradictoris» sobre la disponibilitat de les mascaretes que la Generalitat ha comprat i posarà a disposició de la ciutadania a les farmàcies de Catalunya a partir del 20 d’abril.

Notícies relacionades

Al seu entendre, la Generalitat ha creat confusió a l’anunciar primer una data –el 14 d’abril– i després retardar-la al 20, generant el risc que «la gent trenqués el confinament per anar a buscar la seva mascareta». A més –ha mantingut Escarp–, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, no ha aclarit com s’ha d’organitzar el repartiment, malgrat haver-lo retardat.

I ha acabat: «Demanem a la Generalitat que se centri en la gestió de la crisi que tenim, i que doni missatges clars i que no incitin a la confusió».