fàbrica de respiradors

Sánchez reclama «fortalesa» i «unitat» per «guanyar el virus»

El president visita les instal·lacions de l'empresa Hersill, que fabrica respiradors contra el Covid-19

sanchez / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat les instal·lacions de l’empresa Hersill, a Móstoles (Madrid), on han començat a fabricar-se respiradors per lluitar contra el Covid-19.

El cap de l’Executiu, que es prepara per allargar 15 dies més les mesures de confinament, ha demanat «fortalesa» i «determinació» a la societat espanyola durant unes breus declaracions a l’entrada de les instal·lacions.

«Estic convençut que units no només estem salvant vides, especialment amb la duresa de les dades que estem veient, sinó que també units guanyarem el virus. Ho aconseguirem tots junts», ha dit Sánchez.

Notícies relacionades

En la seva compareixença de dijous davant de la Comissió de Sanitat del Congrés, el ministre Salvador Illa va anunciar que la indústria proporcionarà 400 respiradors diaris. En concret, el ministeri va detallar que espera que Hersill entregui 100 respiradors diaris i Seat, 300. Precisament, aquest divendres ha reprès el seu treball l’empresa automobilística, per donar sortida a la producció de respiradors.

Precisament, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha evitat jutjar si la visita de Sánchez «és essencial o no». «Jo no he definit els serveis essencials, però em costaria molt com a ciutadà d’Espanya pensar que les tasques del president del Govern no formen part dels serveis essencials, com algunes altres tasques dels membres del Govern», ha contestat.