dol en el PP

Mor per coronavirus la mare de Miguel Ángel Blanco

La desaparició de Consuelo Garrido arriba tres setmanes després de la mort a Vitòria del seu marit i pare de l'exdirigent popular assassinat per ETA el 1997

12/07/2000 La familia de Miguel Ángel Blanco con Adolfo Suárez en una imagen de archivo

12/07/2000 La familia de Miguel Ángel Blanco con Adolfo Suárez en una imagen de archivo / EUROPA PRESS REPORTAJES (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Consuelo Garrido, la mare de l’exregidor del PP a Ermua que va ser assassinat per ETA el 1997, Miguel Ángel Blanco, ha mort aquest dimecres a conseqüència del coronavirus, tot just tres setmanes després de la mort a Vitòria del seu marit i pare de l’exdirigent, Miguel Blanco.

Ha sigut el mandatari popular al País Basc, Carlos Iturgaiz, qui ha anunciat la notícia a les seves xarxes socials. «Estic trencat a l’acabar de conèixer la mort per coronavirus de la Chelo», ha lamentat en el seu compte de Twitter.

En el seu missatge, Iturgaiz també ha volgut recordar la germana de Miguel Ángel i presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme, Mari Mar Blanco, que «fa menys d’un mes també va perdre el seu pare», aquesta vegada sense relació amb el Covid-19.

En concret, va ser el 12 de març quan diversos dirigents del PP van anunciar la mort de Miguel Blanco, que es va convertir en un símbol en la lluita contra el terrorisme d’ETA després del segrest i assassinat el juliol de 1997 del que era edil d’Ermua, a Biscaia.

Condolences d’Arrimadas

La presidenta interina dels populars al País Basc, Amaya Fernández, ha assegurat que està consternada per la mort. «El meu més sentit condol a la seva família i amics. Els meus pensaments i els de tota la família del PP basc són avui especialment amb la Mari Mar», ha afegit.

Per la seva banda, el president del partit, Pablo Casado, ha reconegut que la seva «altra família del PP» està desolada per «no poder acompanyar la Mari Mar en aquests terribles moments». «En les últimes 24 hores han mort 864 espanyols, un nou màxim», ha recordat.

Notícies relacionades

En la mateixa línia s’ha expressat el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que ha enviat una «abraçada forta» a les famílies de tots els morts. «Avui han mort 864 persones víctimes del coronavirus. Ja són més de 9.000 els morts fent front al virus a Espanya. Una de les persones que ens ha deixat és Chelo, la mare de Miguel Ángel i Mari Mar. DEP», ha lamentat.

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, també ha expressat les seves condolences a les xarxes socials i ha enviat el seu «més sentit condol» i tot el seu «afecte a família i pròxims». «Sento molt la mort de la mare de Miguel Ángel Blanco. Descansi en pau», ha escrit.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions