DEBAT AL CONGRÉS

El PNB reclama més mesures per evitar un «coma econòmic»

Legarda demana «rapidesa» en l'aplicació de les iniciatives ja aprovades

zentauroepp52923842 el diputado del pnv  mikel legarda  interviene durante el pl200325235119

zentauroepp52923842 el diputado del pnv mikel legarda interviene durante el pl200325235119 / Pool

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Per al diputat Mikel Legarda, que va exercir de portaveu del PNB, les mesures aprovades pel Govern de coalició per apaivagar les conseqüències econòmiques del coronavirus van «en la bona direcció», però no creu que siguin les últimes. Legarda va demanar «rapidesa en aplicar-les», a més d’altres de noves que hauran d’evitar entrar en un «coma econòmic». I tot això, va afegir, sense deixar de donar «cobertura a les persones i col·lectius en situació més feble». «Sol es va més ràpid, però junts s’arriba més lluny i sense deixar ningú enrere», va continuar.

Notícies relacionades

El parlamentari nacionalista creu que «caldrà anar adaptant-se a l’evolució de la pandèmia» i també veu necessari recórrer a l’ajuda europea a través del Mecanisme d’Estabilitat (MEDE), la compra de deute públic i la suspensió de les regles fiscals. Va qualificar d’«ineludible» la participació de la Unió Europea per superar aquesta greu crisi sanitària.

Legarda va defensar recolzar el «teixit productiu i social» per esquivar les conseqüències del «tsunami» del Covid-19 en «només 16 dies». «Hi haurà una crisi social sense precedents pròxims a escala internacional», va lamentar. El nacionalista es va mostrar confiat que la pujada de l’atur sigui «temporal». El PNB va recolzar la pròrroga de l’estat d’alarma i els tres decrets lleis amb les mesures.