Díaz Ayuso assegura que Madrid començarà a comprar i fabricar material sanitari pel seu compte

La presidenta de la Comunitat de Madrid demana al Ministeri de Sanitat mascaretes, tests i respiradors

Afirma que la regió patirà «una onada molt dura» de contagis de coronavirus en els pròxims dies

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durante su discurso en el acto de homenaje a las víctimas del conflicto armado de Colombia, en la Real Casa de Correos de la Puerta del Sol, en Madrid a 27 de noviembre de 2019.

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durante su discurso en el acto de homenaje a las víctimas del conflicto armado de Colombia, en la Real Casa de Correos de la Puerta del Sol, en Madrid a 27 de noviembre de 2019. / Eduardo Parra (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La presidenta de la Comunitat de MadridIsabel Díaz Ayuso, ha assegurat que treballarà «a tot drap» perquè el Govern autonòmic compri fabriqui el seu propi material sanitari davant de l’escassetat als hospitals. El plantejament ha arribat després d’acusar el Ministeri de Sanitat de no respondre correctament a la falta de recursos en el sistema sanitari.  

En una entrevista a  Antena 3, Díaz Ayuso ha assenyalat que ve «una onada molt dura, molt difícil» per a Madrid i que és necessari preparar els serveis mèdics per poder fer front al nombre de contagiats que es va multiplicant cada dia. Per a això, ha exigit al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que li faci arribar més grans quantitats de material sanitari i ha criticat l’existència d’un comandament únic estatal que centralitza la compra i fabricació dels elements necessaris perquè suposa un «coll d’ampolla» que dificulta la distribució. 

No obstant, la presidenta madrilenya s’ha referit a unes paraules del responsable de Sanitat, Salvador Illa, en què assegura que les autonomies poden continuar fent compra de material pel seu compte. «Si és veritat que això no bloqueja res, això és que tinc llum verda per començar a fabricar material des de Madrid, així que ens posarem a tot drap i a no fer una altra cosa que fabricar material per protegir el personal sanitari, ja que estan dient que ningú ho impedirà», ha assegurat amb certa aspror. 

13 milions de mascaretes

Díaz Ayuso ja va enviar dijous passat una carta al president del Govern central, Pedro Sánchez, en la qual detallava les necessitats de material sanitari previstes per als pròxims 20 dies a la Comunitat de Madrid. Entre les peticions hi ha 65.000 granotes impermeables13 milions de mascaretes quirúrgiques, 250.000 bates d’un sol ús, 7.000 capses de guants, 600 respiradors, 315 monitors i 223 llits.

Notícies relacionades

Aquest divendres, la presidenta autonòmica ha volgut posar el focus en les mascaretes, imprescindibles per evitar el contagi entre el personal sanitari, en els testos per poder continuar fent proves als ciutadans que tinguin símptomes, i als respiradors, imprescindibles per convertir els llits dels hospitals en llits d’UCI. 

Malgrat les exigències a l’Estat, Díaz Ayuso ha assegurat no voler entrar en «guerres amb ningú», perquè la prioritat ara és «salvar vides».