crisi sanitària

Almeida demana a Sánchez poder invertir 420 milions en ajuts

zentauroepp49897797 martinez almeida190917095818

zentauroepp49897797 martinez almeida190917095818 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, que pugui invertir 420 milions d’euros a ajudar la ciutadania amb mesures econòmiques i socials davant del coronavirus i no destinar-los a amortització anticipada de deute com marca la llei, una petició que comporta una necessària reforma en la Llei d’Estabilitat Pressupostària.

Almeida ha reiterat la seva petició al Govern després d’aprovar en Junta de Govern la liquidació del pressupost, de la qual ha derivat aquests 420 milions d’euros que, per imperatiu legal en aquest moment, s’ha de destinar a amortització anticipada de deute.

Sol·licitud al Govern

«Li demano que autoritzi a l’Ajuntament que aquests 420 milions d’euros es puguin utilitzar de manera immediata per reactivar l’economia dels madrilenys perquè amortitzar anticipadament el deute no té sentit en aquest moment», ha reclamat l’alcalde.

«Si el Govern no amplia els supòsits i la quantitat determinada dimarts passat al reial decret d’urgència, hem de realitzar una amortització anticipada de deute als bancs per gairebé 400 milions d’euros que podríem fer servir per a mesures urgents tant socials com econòmiques», ha explicat Almeida.

I és que, «si no es prenen mesures contundents», Almeida vaticina un agreujament de l’emergència econòmica». «Per això demano a Pedro Sánchez que permeti destinar aquests diners (als madrilenys) amb una reforma legal», ha acabat.

Via Reial Decret

L’Informe d’Intervenció determina que del romanent de tresoreria disponible el 2019 s’han quedat sense destinar a les finalitats previstes en la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (amortització de deute, aplicació al compte 413 i execució d’IFS) un total de 420.055.051 euros.

Notícies relacionades

El reial decret llei aprovat pel Govern només permet destinar 300 milions entre totes les corporacions locals d’Espanya, de manera que Madrid únicament podria fer servir tot just 20 milions d’euros dels 420 milions disponibles.

L’Ajuntament de Madrid fa una setmana que sol·licita finançar les mesures de l’emergència econòmica amb càrrec al romanent de Tresoreria, de manera que deixaria de tenir com a finalitat preferent l’amortització anticipada de deute prevista a l’article 32 de la Llei d’Estabilitat, sempre que l’entitat local hagi atès les obligacions amb tercers que té prevista la llei, com és el cas de Madrid, ha recordat el Consistori.