Abascal supera el coronavirus

El líder de Vox va donar positiu en el test del Covid-19 després de conèixer-se el contagi d'Ortega Smith

12/01/2020 El presidente de Vox, Santiago Abascal, durante la concentración convocada por la plataforma ’España Existe’ frente al Ayuntamiento de la capital, en Madrid (España) a 12 de enero de 2020.

12/01/2020 El presidente de Vox, Santiago Abascal, durante la concentración convocada por la plataforma ’España Existe’ frente al Ayuntamiento de la capital, en Madrid (España) a 12 de enero de 2020. / Ricardo Rubio - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El líder de VoxSantiago Abascal, ha anunciat a través de Twitter que ha superat el coronavirus. A principis de la setmana passada, després de conèixer-se que el secretari general del partit d’extrema dreta, Javier Ortega Smith, donava positiu per coronavirus, el president ultra va decidir fer-se les proves i també va donar positiu. No obstant, assegura haver-se repetit les proves i haver donat negatiu en coronavirus. 

«Després d’una setmana de quarantena sense cap tipus de símptoma, el laboratori em confirma que he superat el Covid-19. Negatiu», diu Abascal en un missatge en la xarxa social. A més, assenyala que està molt content de saber que molta gent passarà la malaltia «així de ràpid» i que podran tornar «per contribuir i ajudar immediatament en aquesta emergència».

Notícies relacionades

 

L’anunci que Ortega Smith va donar positiu va suposar un gran enrenou en el món de la política. Aquesta informació va obligar els 52 diputats de Vox que havien compartit amb ell un acte multitudinari el cap de setmana anterior a sotmetre’s a una quarantena preventiva. Una mesura que va obligar a suspendre els plens del Congrés perquè la presidenta de la Cambra baixa, Meritxell Batet, va defensar que l’absència de la tercera força política suposava reduir «la legitimitat democràtica» dels debats.