Vox acusa el Govern d'ocultar informació i actuar amb interessos partidistes

Espinosa de los Monteros exigeix a Sánchez destituir Calvo i Iglesias

El portaveu ultra demana eliminar subvencions a partits i sindicats

GRAF019. MADRID, 28/01/2020.- El portavoz de Vox en Congreso, Iván Espinosa de los Monteros, en rueda de prensa tras la reunión de la Junta de Portavoces, este martes en Madrid. EFE/Javier Lizón

GRAF019. MADRID, 28/01/2020.- El portavoz de Vox en Congreso, Iván Espinosa de los Monteros, en rueda de prensa tras la reunión de la Junta de Portavoces, este martes en Madrid. EFE/Javier Lizón / Javier Lizón (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha carregat contra el Govern per ocultar informació relativa a la importància de la crisi del coronavirus en els primers dies que la pandèmia s’estenia per Espanya. A més, ha criticat la lentitud del Consell de Ministres, «que ha pres les decisions tard i malament». «Gran part d’aquests mals es deuen a la tardança d’uns governants que han sigut negligents», ha sentenciat. 

El dirigent ultra ha carregat contra les accions dutes a terme des de l’Executiu, al qual ha acusat de «minimitzar el problema» i estar «més interessat o preocupat en iniciatives ultraideològiques», amb referència a les manifestacions del 8-M, que, segons la seva opinió, només es van celebrar perquè el Govern ho va permetre malgrat saber que no era l’indicat. 

A més, Espinosa de los Monteros ha exigit al president del Govern, Pedro Sánchez, que cessi la vicepresidenta primera, Carmen Calvo,  i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, perquè «ni saben de salut ni saben d’economia». Segons ha dit el dirigent d’extrema dreta, si a Sánchez li passés alguna cosa i la responsabilitat del país recaigués sobre els dos vicepresidents, a Vox es posarien «molt nerviosos».

Falsa unitat

En el debat parlamentari en què el cap de l’Executiu ha explicat les mesures econòmiques davant de la crisi del coronavirus després de l’aplicació de l’estat d’alarma, Espinosa de los Monteros ha aprofitat per criticar la gestió del Govern. Els retrets a les mesures econòmiques aprovades pel Consell de Ministres han arribat després que el mateix dirigent ulta defensés la necessitat de «rehumanitzar la política» i fer un «front comú» per «remar junts». 

Notícies relacionades

«Ha tornat a defraudar els espanyols», ha etzibat el portaveu de Vox el cap de l’Executiu per no haver adoptat un pla econòmic que «rebaixi i ajorni» el pagament d’impostos. «Senyor Sánchez, recuperi el seny, centri’s a protegir els espanyols», li ha demanat, després d’assegurar que sobre els ciutadans «ha recaigut una responsabilitat que no és seva». Així, ha demanat que, entre altres mesures, s’eliminin les subvencions a partits, sindicats i organitzacions empresarials per alleujar l’economia de l’Estat. 

A més, ha defensat que el Govern ha implementat les mesures de manera tardana i s’ha arrogat per al seu partit l’autoria de moltes de les accions dutes a terme amb l’Executiu. En aquest sentit, ha defensat que des de Vox treballen des del 29 de gener perquè els espanyols «coneguin la veritat» sobre el coronavirus i que la seva formació ha realitzat 88 preguntes parlamentàries en el Congrés i han registrat tres proposicions no de llei relatives aquesta crisi.