Covid-19

El Parlament autoritza una diputada a reincorporar-se com a infermera davant la crisi del coronavirus

Assumpció Laïlla, de Demòcrates, va demanar per carta a Roger Torrent autorització per exercir la seva activitat professional

zentauroepp32166070 barcelona  14 12 2015 elecciones generales 2015   democracia200319140332

zentauroepp32166070 barcelona 14 12 2015 elecciones generales 2015 democracia200319140332

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president del ParlamentRoger Torrent, ha autoritzat la diputada de Demòcrates de Catalunya Assumpció Laïlla a reincorporar-se a la seva professió d’infermera  amb motiu de la pandèmia del coronavirus. Així ho ha avançat ‘El Món’ i han confirmat a Efe fonts parlamentàries, després que Laïlla remetés, el 13 de març, una carta a Torrent en la qual demanava a la Mesa del Parlament l’autorització per «exercir i compatibilitzar temporalment l’exercici de l’activitat professional d’infermera» davant de la crisi del coronavirus.

«Hem de fer els esforços que calguin per aconseguir aquests objectius comunitaris des de la responsabilitat individual de poder fer tot el que estigui a les nostres mans», assegurava en l’escrit, que va ser aprovat el mateix dia 13 a la reunió de la Mesa.

Segons ha explicat a Efe, Laïlla en aquests moments està a l’espera de ser mobilitzada per la institució hospitalària a la qual pertany en cas que fos necessari, si bé ha indicat que està disponible per treballar «on calgui».

Notícies relacionades

Laïlla –que, a més, és portaveu política de Demòcrates– va assumir l’escó en l’actual legislatura el 23 de març del 2018 i, prèviament, va ser diputada de CiU i de Junts pel Sí en legislatures anteriors. Juntament amb Antoni Castellà, ocupa un dels dos escons que té Demòcrates al Parlament, integrats dins del grup parlamentari d’ERC.

Torrent va contestar a Laïlla en una altra carta, a la qual ha tingut accés Efe, agraint-li el seu «coratge i predisposició en aquests moments de crisi» per la seva voluntat de formar part «de l’equip sanitari que està treballant incansablement per oferir i garantir la millor atenció sanitària als ciutadans de Catalunya».