CORONAVIRUS

González Laya estudia amb els EUA si manté el seu viatge amb Maroto a Washington

El d'Estat dels Reis, previst per al 21 d'abril, es manté «de moment»

Les decisions evolucionen, a mesura que es coneixen més dades, «d'hora en hora»

GRAF2701. MADRID, 19/02/2020.- La ministra de Exteriores, Arancha González Laya durante la sesión de control celebrada este miércoles en el Congreso de los diputados en Madrid. EFE/Ballesteros

GRAF2701. MADRID, 19/02/2020.- La ministra de Exteriores, Arancha González Laya durante la sesión de control celebrada este miércoles en el Congreso de los diputados en Madrid. EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ministra d’Afers Exteriors, de la UE i de Cooperació, Arancha González Laya, està «en contacte amb les autoritats nord-americanes» per veure si es manté el viatge a Washington que ella i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, tenen programat per a la setmana que ve, segons ha dit en una entrevista a TVE.

També ha afirmat que el viatge d’Estat dels Reis, previst per al 21 d’abril, es manté «de moment», però ha deixat clar que en aquesta situació les decisions evolucionen a mesura que es coneixen més dades, no ja de dia en dia, sinó «d’hora en hora».

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar dimecres una suspensió durant 30 dies dels viatges procedents d’Europa cap als Estats Units, però la ministra espanyola ha aclarit que els viatges oficials, com els humanitaris, no estan coberts per aquest tipus de prohibicions, perquè els governs han de continuar treballant.

Notícies relacionades

No obstant, si s’està valorant la conveniència de mantenir el viatge de les ministres és perquè s’està estudiant «si és moment de tenir aquesta discussió, si es pot fer per via telemàtica i si és aquesta la prioritat», tenint en compte que la prioritat ara mateix és «estabilitzar els mercats internacionals», tant amb mesures nacionals com amb coordinació internacional.

El viatge a Washington de González Laya i Maroto està previst per a la setmana que ve, amb el focus posat en la relació comercial –Espanya és un dels països afectats pels aranzels que els Estats Units van imposar pels ajuts públics al consorci Airbus–, però també en la cooperació en defensa, la situació d’Iberoamèrica, i en particular de Veneçuela, i el viatge d’Estat dels Reis a l’abril.