eleccions autonòmiques

Un jutjat investigarà si hi va haver falsedat en les primàries d'Igea i Clemente

El mateix partit va reconèixer que hi va haver irregularitats a l'assenyalar primer com a vencedora l'exdirigent del PP de Castella i Lleó

GRAF9254. TOLEDO, 29/02/2020.- El candidato a la Presidencia de Ciudadanos, Francisco Igea, atiende a los medios de comunicación antes de celebrar un encuentro con afiliados y simpatizantes, hoy sábado en Toledo. EFE/Ángeles Visdómine

GRAF9254. TOLEDO, 29/02/2020.- El candidato a la Presidencia de Ciudadanos, Francisco Igea, atiende a los medios de comunicación antes de celebrar un encuentro con afiliados y simpatizantes, hoy sábado en Toledo. EFE/Ángeles Visdómine / Ángeles Visdómine (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Jutjat número 4 de Burgos ha admès a tràmit i incoat diligències prèvies per presumpta falsedat documental en les primàries que Ciutadans va celebrar els dies 8 i 9 de març del 2019 per elegir el seu cap de llista de les eleccions autonòmiques de Castella i Lleó, segons han informat Efe fonts del cas.

Notícies relacionades

El mateix partit va reconèixer que hi havia hagut irregularitats en la votació, a l’assenyalar primer com a vencedora l’exdirigent del PP de Castella i Lleó PP Silvia Clemente i després corregir el resultat i donar el triomf a Francisco Igea, actual vicepresident de la Junta de Castella i Lleó gràcies a un pacte amb el PP.

En la interlocutòria, amb data 4 de març, s’indica també que, amb caràcter previ, es decideixi sobre la competència del jutjat de Burgos per realitzar les diligències prèvies, ja que l’assumpte fa mesos que està en mans de la Fiscalia de Valladolid, si bé encara no ha passat en mans de cap jutjat d’aquesta província.