L'ESPAI POSTCONVERGENT

Bonvehí i Puigdemont negocien a Brussel·les

El president del PDECat i l'expresident miren d'unir el seu espai polític en un clima de divergència

david-bonvehi-carles-puigdemont-1548243220942

david-bonvehi-carles-puigdemont-1548243220942

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president del PDECatDavid Bonvehí, s’ha entrevistat aquest dimarts a Brussel·les amb l’expresident Carles Puigdemont per mirar de buscar una solució a la divergència interna en l’espai postconvergent. L’únic que ha transcendit és que la reunió ha sigut llarga i que Bonvehí no té intenció de fer declaracions posteriors.

El PDECat va decidir a finals de l’any passat tendir cap a Junts per Catalunya com a marca d’una sola organització política. Aquesta oferta consisteix que el partit no desapareixeria sinó que canviaria de nom i donaria cabuda als independents que avui formen part dels grups parlamentaris de JxCat afavorits per Puigdemont. No obstant, des de la Crida (afavorida per Puigdemont i per Jordi Sànchez) la proposta consisteix a dissoldre totes les organitzacions existents i iniciar des de zero la nova organització unificada.

Lluita de poder i estratègia

Notícies relacionades

Les discrepàncies consisteixen en una evident lluita de poder i d’estratègia. A un costat, el PDECat mira de fer valer la seva estructura, drets electorals i xarxa territorial. A l’altre, Puigdemont esgrimeix el seu carisma electoral i lideratge polític. Uns reclamen un espai polític de centredreta moderat, mentre l’expresident encapçala la idea de tornar a plantejar un conflicte amb l’Estat.

Fonts de la direcció del PDECat admeten que després del multitudinari míting de Puigdemont dissabte passat a Perpinyà, les negociacions «es compliquen»  i admeten que tots els escenaris estan oberts, inclosa la ruptura. El que descarta la direcció postconvergent és «la rendició». «Si és el que pretenen, provocaran un enfrontament», avisen.