SESSIÓ DE CONTROL A LA CAMBRA ALTA

Calvo assegura que la taula de diàleg busca evitar un nou 1-O

L'organisme que reuneix Sánchez i Torra provoca una esbroncada al Senat entre el Govern i el PP

undefined52492923 madrid 26 02 2020  politica   sesion de control al gobierno 200303164617

undefined52492923 madrid 26 02 2020 politica sesion de control al gobierno 200303164617 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La sessió de control del Govern al Senat ha començat amb una foto. Salomé Pradas, del PP, ha mostrat una imatge de la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat, que va fer la seva primera reunió la setmana passada. «Això no és una taula. És la taula de la humiliació. És la venda per fascicles d’Espanya», ha opinat la dirigent conservadora, que a partir d’aquí ha repetit, en la seva pregunta a la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, els típics arguments del seu partit davant el diàleg territorial. A grans trets: que Pedro Sánchez s’«agenolla» davant de l’independentisme per «conservar la seva butaca monclovita». I Calvo tampoc ha sortit del guió habitual dels socialistes, però ha deixat clar que l’objectiu del Govern amb la taula és que no torni a celebrar-se un referèndum com el de l’1-O.

Mentre JxCat i ERC assenyalen que estan asseguts en l’organisme per aconseguir l’autodeterminació, l’Executiu assegura que la finalitat de l’ens és just la contrària: impedir la possibilitat que Catalunya s’independitzi.

El pacte del 155

Notícies relacionades

«Fem política perquè no torni a passar el que a vostès els va passar», ha dit la vicepresidenta, amb referència al referèndum del 2017, que va motivar l’aplicació de l’article 155, pactat entre el PSOE i el PP, per suspendre l’autonomia catalana i convocar eleccions. Prada s’havia aturat just abans en aquest acord, recordant-ho amb nostàlgia. «Quins temps aquells en els quals vostès estaven  al costat del constitucionalisme», ha assenyalat la senadora del PP.

«Sí, quins temps –li ha contestat Calvo–. Temps en què el PSOE era lleial en l’oposició quan hi havia una situació crítica. Quins temps. ¿I ara vostès on són, amb aquesta hiperventilació que els fa perdre oxigen electoral? Aquesta situació és herència de la seva incapacitat de fer política. Vostès han deixat de ser un partit d’Estat, estan arrossegats per la ultradreta».