POLÈMICA VISITA A COTLLIURE

Bronca a Puigdemont per una estelada a la tomba de Machado

Un militant d'Assemblea Social de l'Esquerra de Catalunya va retreure a l'expresident la seva presència davant del sepulcre del poeta

COLLIURE - VIDA Y MUERTE EN LA CATALUNYA NORTE  - TUMBA DE MACHADO . FOTO JOAN CASTRO

COLLIURE - VIDA Y MUERTE EN LA CATALUNYA NORTE - TUMBA DE MACHADO . FOTO JOAN CASTRO / Cámara digital

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carles Puigdemont va ser esbroncat aquest diumenge quan va anar a visitar la tomba d'Antonio Machado a Cotlliure.. L'expresident va coincidir amb un grup del col·lectiu Juan de Mairena, que es va indignar al veure una  estelada  sobre el sepulcre del poeta, segons publica el digital 'Crónica Global'.

Un dels membres del col·lectiu, Antonio Francisco Ordóñez, militant d' Assemblea Social de l'Esquerra de Catalunya (ASEC-ASIC), es va encarar amb Puigdemont i li va recriminar que haguessin col·locat la bandera independentista sobre la tomba de Machado. «¿Què hi feu aquí? No enteneu el significat de Machado», li va deixar anar Ordóñez a l'expresident.

En declaracions al digital 'elCatalán.es', Ordóñez relata que a l'arribar a la tomba de Machado, van veure que al costat de la bandera republicana hi havia una estelada. Una persona del grup la va retirar. Va ser llavors quan van veure un grup d'independentistes. «Els vam dir que no tenia sentit que fossin allà. Llavors ens vam dirigir al nínxol que originalment va acollir les restes de Machado, situat a uns 100 metres. I ens van seguir alguns independentistes», explica Ordóñez.  No va passar res però al final de la visita, Ordóñez va tornar «per curiositat» a la tomba de Machado, «per veure si havien tornat a posar l'estelada». L'estelada no hi era però es va trobar amb Puigdemont.

Notícies relacionades

«M'hi vaig dirigir en català i li vaig dir: '¿Què fas aquí? Veig que no entens el sentit del que és Antonio Machado. Us esteu carregant Catalunya. Aneu-vos-en d'aquí'», explica Ordóñez que li va dir a Puigdemont. Aquest va replicar «jo sí que l'entenc» i «vinc aquí fa molt temps». 

Per a Ordóñez, els independentistes «volen apropiar-se de tot el que els interessa del que és espanyol, però alhora empastifar totes les coses bones que té Espanya. I ells mateixos es contradiuen: d'una banda reten homenatge a Machado, però de l'altra el critiquen obertament dient-li 'espanyolista'»