APLICACIÓ DE L'ARTICLE 100.2

Oriol Junqueras treballarà al Campus Manresa de la Universitat de Vic

El líder d'ERC, que podrà sortir de Lledoners tres dies a la setmana, farà classes relacionades amb la formació contínua

zentauroepp52003609 200128091931

zentauroepp52003609 200128091931

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president d’ERC, Oriol Junqueras, treballarà al Campus Manresa de la Universitat de Vic. Així ho ha fet públic aquest divendres el centre universitari en un comunicat en què explica que ha acceptat la sol·licitud que els ha fet arribar Junqueras, doctor en Història del Pensament Econòmic i llicenciat en Història Moderna i Contemporània, per fer classes a la universitat.

Junqueras iniciarà la seva relació laboral amb la Universitat de Vic en les pròximes setmanes. Tot i que encara no és clar el seu paper al centre, el líder republicà ocuparà un lloc de treball relacionat amb la formació contínua de curta durada.

Igual com els altres presos del procés, Junqueras es beneficiarà de l’aplicació de l’article 100.2 del règim penitenciari que permet als reclusos sortir de la presó per treballar o realitzar tasques de voluntariat. En el cas de Junqueras, podrà sortir de Lledoners tres dies a la setmana durant sis hores.

Abans que ell ja s’han beneficiat de l’aplicació de l’article 100.2 Jordi CuixartJordi SànchezJoaquim FornCarme Forcadell i Dolors Bassa, que ja abandonen la presó. En el cas de Cuixart i Forn, per treballar, i en el de la resta, per fer voluntariats. 

Aquestes sortides no han agradat a la fiscalia, que acusa la Generalitat d’estar donant «permisos generalitzats» als líders independentistes presos.

Notícies relacionades