ARTICLE 100.2

Junqueras i Romeva podran sortir de la presó tres dies a la setmana

Sànchez, Cuixart, Forn, Forcadell i Bassa ja han sortit de la presó gràcies a l'aplicació d'aquest article per treballar, fer voluntariat o cuidar familiars d'edat avançada

junqueras-romeva / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta de Tractament de la presó de Lledoners acorda l’aplicació de l’article 100.2 a l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i a l’exconseller Raül Romeva. Segons fonts de la Conselleria de Justícia, els permisos es començaran a aplicar la setmana que ve. 

Mitjançant aquest article, els dos polítics presos podran sortir de la presó tres dies a la setmana durant sis hores per treballar, sempre entre setmana, segons ha informat la Secretària de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. 

El Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha defensat els recursos amb els quals el ministeri públic s’oposa als permisos laborals als presos del procés i ha afirmat que «el més raonable» seria que la Generalitat els hagués concedit el tercer grau si els veu rehabilitats.

A uns altres 405 presos se’ls aplica el 100.2

Notícies relacionades

Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Quim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa ja han sortit de la presó gràcies a l’aplicació d’aquest article per treballar, fer voluntariat o cuidar familiars d’edat avançada. 

Actualment a Catalunya hi ha 405 interns als quals se’ls aplica l’article 100.2. La junta de tractament, remarquen fonts de la Conselleria, la integren juristes, psicòlegs, treballadors i educadors socials, metges i mestres que són professionals independents. Aquest article s’aplica per permetre als presos que puguin sortir a l’exterior per treballar, per participar en tasques de voluntariat o acudir a cursos de formació.