bases de dades

Jutges espanyols i andorrans tindran accés recíproc a arxius judicials

Es consolida l'acord firmat el 2015 en què s'establia la col·laboració entre els dos països

jueces

jueces

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Consell Superior de Justicia d’Andorra han acordat l’accés recíproc dels jutges i magistrats a les bases de dades de jurisprudència dels dos països.

Segons ha informat aquest dimarts el CGPJ, els jutges i lletrats que exerceixin a Andorra tindran accés als fons bibliogràfics i jurisprudencials espanyols a través del Centre de Documentació Judicial (CENDOJ) i els magistrats espanyols podran accedir als arxius andorrans a través del portal del Consell Superior.

Notícies relacionades

Amb la firma d’aquest document per part del president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, i el president del Consell Superior de Justícia del Principat d’Andorra, Enric Casadevall es consolida l’acord firmat el 2015 pels dos organismes.

Aquest acord original establia els mecanismes per regular el nomenament i les funcions jurisdiccionals que han de seguir els jutges i magistrats espanyols que també exerceixin al Principat d’Andorra i, a més, incloïa la col·laboració en matèria de formació, inspecció i estadística dels dos països.