El Suprem anul·la un nomenament del CGPJ perquè un altre candidat tenia millor escalafó

Malgrat perdre l'adjudicació, la magistrada i actual vocal del Consell Roser Bach quedarà adscrita a la Secció d'Apel·lació del TJSC

L'òrgan de govern dels jutges va entendre erròniament que l'altre candidat havia presentat fora de termini la sol·licitud

09/09/2019 El presidente del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, junto a la fiscal general del Estado, María José Segarra (i), durante su intervención en el acto de la apertura del año judicial que preside el rey Felipe VI este lunes en el Salón de Plenos del Tribunal Supremo.

09/09/2019 El presidente del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, junto a la fiscal general del Estado, María José Segarra (i), durante su intervención en el acto de la apertura del año judicial que preside el rey Felipe VI este lunes en el Salón de Plenos del Tribunal Supremo. / Pool (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha anul·lat l’adjudicació l’agost del 2018 pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a la magistrada Roser Bach d’una plaça a la Secció d’Apel·lació de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i l’hi ha concedit a Carlos Mir Puig amb millor número en l’escalafó, perquè no va presentar fora de termini la seva sol·licitud.

El Suprem argumenta que, a l’adjudicar la plaça a Bach, actual vocal del CGPJ i magistrada de l’Audiència de Barcelona, va considerar erròniament que la sol·licitud presentada per Mir era extemporània, però la va formalitzar l’últim dia de termini, a l’interpretar que se n’havia ampliat dos respecte del termini inicial per una correcció d’errors en el BOE de l’acord de convocatòria que, segons els magistrats, afectava l’esmentada plaça.

Notícies relacionades

La Sala Tercera explica que Mir ocupava llavors el número 1.208 en l’escalafó, i Bach el 1.434. Per prendre la seva decisió recorda que el mateix acord de la Comissió Permanent del Consell de novembre de 2018 va reconèixer que si el primer «hagués sol·licitat en termini la plaça controvertida, hauria sigut, en qualsevol dels escenaris possibles, el seu adjudicatari, per ostentar el millor dret conforme als diferents criteris que hipotèticament es vulguin aplicar».

Roser Bach quedarà adscrita a la Secció d’Apel·lació de la Sala Civil i Penal tot i que sense plaça. Si quedés alguna vacant hauria de concursar per optar-hi. És el mateix que va passar amb una altra anul·lació sonada la de l’adjudicació dels magistrats Eloy Velasco i Enrique López de la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional. Malgrat que el Suprem va ordenar anul·lar el seu nomenament, tots dos van quedar adscrits a aquest òrgan, malgrat la poca càrrega de treball que encara té.