catalunya

Calvo, Montero, Illa, Darias i Castells seran a la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat

zentauroepp46948475 graf6510  madrid  13 02 2019   la ministra de hacienda  mar 190214110952

zentauroepp46948475 graf6510 madrid 13 02 2019 la ministra de hacienda mar 190214110952 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo, la ministra portaveu, María Jesús Montero, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, seran a la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat de Catalunya, segons han confirmat fonts del Govern central. Per part d’Unides Podem, aquest dijous també s’ha confirmat la presència del ministre d’Universitats, Manuel Castells. 

El sociòleg català acudirà a la trobada per part del Govern i en representació d’En Comú Podem, el corrent català d’Unides Podem que també forma part de l’Executiu bicolor conformat amb els socialistes. «És una persona que coneix molt bé el conflicte català. Serà un interlocutor que el Govern de Catalunya reconeixerà fàcilment. Bona notícia, algú d’una capacitat intel·lectual i un prestigi internacional fora de qualsevol dubte», ha assenyalat el dirigent d’En Comú Podem, Jaume Asens, en una entrevista a la cadena SER. A més, ha insistit que Castells té «els codis, coneix aquest món té complicitats o amistats amb persones que pertanyen a aquest món i aquestes coses donen facilitats».

Notícies relacionades

Aquests noms se sumen als ja coneguts per part de l’Executiu: el president del Govern central, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon i cap dels morats, Pablo Iglesias. Per part de la Generalitat es coneix que hi acudirà el president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès.

La taula de diàleg, liderada pel cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, es reunirà al palau de la Moncloa dimecres 26 de febrer a la tarda.