EL CONFLICTE CATALÀ

ERC exigeix que es reuneixi ja la taula de diàleg entre governs

Vilalta adverteix que la reunió s'ha de celebrar «la setmana que ve com a màxim»

Adverteix que no permetrà que es pretengui «dilatar» la cita ni que es «barregin» els temes a tractar

vilalta-mesa-negociacion / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha demanat aquest dilluns que es convoqui la primera reunió de la taula de negociació entre els governs central i català per a «la setmana que ve com a màxim», ha instat Pedro Sánchez i Quim Torra a fixar ja la data i ha advertit contra els intents de boicotejar l’esmentada taula.

 «Que posin data ja per abordar el conflicte polític. Probablement hauria de ser la setmana que ve. No entendríem que es deixés per al mes de març», ha assenyalat Vilalta.

Notícies relacionades

En la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent d’ERC, Vilalta ha insistit que la nova taula ha de començar a funcionar «al més aviat possible», i ha avisat que Esquerra no entendria que es pretengui «dilatar» més la seva convocatòria amb temes formals com la figura del mediador ni que es vulgui «barrejar els temes a tractar» amb els de la comissió bilateral.  

És aquest un missatge tant a Torra, que insisteix a reclamar la figura del mediador, com al Govern central que, apunta ERC, «voldrà barrejar continguts» amb aspectes que els republicans consideren que s’han de discutir en la comissió bilateral Estat-Generalitat, com ara assumptes econòmics, transferències i compliment de demandes no executades. «No ho permetrem», ha dit Vilalta, que ha assegurat que, fins que l’Executiu de Pedro Sánchez no doni mostres de voler resoldre el conflicte polític a la taula de diàleg, no acceptaran la convocatòria d’altres espais.