DISCREPÀNCIA AMB TORRA

Colau no veu necessària la presència d'un mediador a la taula de diàleg

«L'important és fer seure els dos actors», recalca l'alcaldessa que adverteix que «faran falta moltes reunions»

zentauroepp51509224 barcelona 23 05 2019   primera plan  ada colau en el  recint191227132222

zentauroepp51509224 barcelona 23 05 2019 primera plan ada colau en el recint191227132222 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, opina que la presència d’un mediador a la taula de negociació entre els governs espanyol i català, tal com  insisteix a reclamar el president Quim Torra, ja no és necessària perquè el Govern de Pedro Sánchez està disposat a parlar.

«L’important és fer seure els dos actors. La figura del mediador internacional va sortir en un moment diferent, quan el Govern de l’Estat (llavors en mans del PP) no volia parlar de res. Ara el context ha canviat», ha argumentat la líder dels comuns en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Ada Colau ha assegurat que la taula es reunirà a finals de mes o a principis de març i ha remarcat que per acostar posicions faran falta «no una ni dues, sinó moltes reunions».

Ha expressat, així mateix, la seva confiança que es pugui votar l’acordat a la taula de diàleg, ja que Pedro Sánchez «té clar» que aquest és el camí, ha assenyalat, malgrat les pressions que «tindrà d’àmbits del seu partit i de la dreta i l’extrema dreta».

L’alcaldessa de Barcelona ha retret a Quim Torra que vulgui que a la taula de negociació només es tracti el «tema nacional» i rebutja que s’hi abordin altres temes com el servei ferroviari de Rodalies.

Notícies relacionades

Tot i que ha destacat la importància que arrenqui aviat la taula entre governs, Colau ha remarcat que els presos independentistes han de començar a sortir de les presons «per poder parlar d’una nova etapa de diàleg efectiva».

«Me n’alegro i envio una abraçada a Carme Forcadell», ha declarat Colau al conèixer la notícia que l’expresidenta del Parlament ha sortit aquest matí de la presó de Mas d’Enric del Catllar (Tarragona) per dur a terme tasques de voluntariat i cuidar la seva mare, d’edat avançada, mitjançant l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari.