EL TAULER CATALÀ

Torra: «El Parlament va votar un mediador. Confio que ERC i la CUP compleixin»

En una entrevista al 'Punt avui', el president assegura que el procés de negociació haurà de continuar mentre Catalunya estigui en procés d'eleccions

undefined52251481 barcelona 11 02 2020 pol tica  el president de la generalita200216105001

undefined52251481 barcelona 11 02 2020 pol tica el president de la generalita200216105001 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president Quim Torra assegura que «el procés de negociació també haurà de continuar mentre Catalunya estigui en procés d’eleccions». Demana blindar-lo i que es produeixi un diàleg real i honest.

En una entrevista aquest diumenge al ‘Punt avui’, Torra assegura que «el Parlament ha votat que fa falta un mediador» i confia que la CUP i ERC compleixin el que han votat, informa Europa Press.

Torra insisteix que defensarà la figura d’un mediador internacional perquè així ho ha reclamat el Parlament i nega que JxCat vulgui que hi hagi un mediador per fer descarrilar el diàleg: «De cap manera».

«Justament jo vaig ser fa un any a la Moncloa amb el senyor Pedro Sánchez amb la voluntat de saber quina era la seva proposta», recorda Torra, que afegeix que d’aquesta reunió van sortir dient que hi havia un conflicte polític que s’havia de resoldre políticament.

«Anem malament»

El president català destaca que no sap amb quin Pedro Sánchez es trobarà en tres mesos i critica que es condicioni el diàleg a l’aprovació dels Pressupostos. «Anem malament», conclou.

Descarta avançar la data de les eleccions catalanes i explica que la revelarà després de l’aprovació dels pressupostos perquè busca preservar els comptes i la negociació amb el Govern «d’electoralismes i partidismes».

Sobre el candidat de JxCat, afirma que ell no encapçalarà cap llista, afirma que el seu espai polític ha de ser qui decideixi i destaca que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont és «un líder indiscutible».

Notícies relacionades

«No dic que Puigdemont hagi de ser el candidat –aclareix Torra–, sinó que és el líder de JxCat i el president de l’1-O i la declaració d’independència».

Sense motius per cancel·lar el MWC

Torra remarca que «no hi havia cap motiu per cancel·lar» el Mobile World Congress (MWC). Segons la seva opinió, hi ha hagut un procés de sobreinformació i intoxicació que ha provocat la precipitada cancel·lació. «Hi ha hagut un front institucional molt unit i tots hem actuat amb molta correcció. Ara ve també el moment d’avaluar, de pensar que, davant un tema realment tan dolorós, poguéssim convertir-lo en una oportunitat», conclou.