30 set 2020

Anar al contingut

Un jutge obliga l'Ajuntament de BCN a retirar tots els llaços grocs dels seus edificis

La sentència considera que es tracta d'«un símbol partidista» que exclou els no independentistes

El Periódico / Barcelona

Un jutge obliga l'Ajuntament de BCN a retirar tots els llaços grocs dels seus edificis

El Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona ha determinat en una sentència que l’Ajuntament de Barcelona ha de treure tots els llaços grocs dels seus edificis al considerar que es tracta d’«un símbol partidista» que exclou la ciutadania no independentista.

Segons el jutge, el llaç «s’utilitza per recordar dirigents polítics i socials que llavors estaven en presó preventiva i ara ja estan condemnats per greus delictes, pel Tribunal Suprem. Això és inqüestionable, com també ho és que es tracta d’un símbol partidista, en el sentit que s’alinea amb les pretensions d’un grup de ciutadans, amb inevitable exclusió de la resta».

A més, en la seva resolució, assenyalen que «l’ostentació d’aquest símbol partidista en els edificis municipals xoca frontal i manifestament amb els principis de neutralitat institucional i objectivitat als quals està sotmesa l’Administració Pública, administració, s’ha de recordar, que no és un poder sobirà, sinó una organització subalterna al servei de la comunitat; la funció que constitucionalment té atribuïda l’Administració Pública no és cap altra que complir amb objectivitat els interessos generals. La Constitució consagra el caràcter instrumental de l’Administració posada al servei dels interessos dels ciutadans, de tots, en el seu conjunt, i això, amb plena submissió a la llei i al dret».