POLÈMICA PELS SÍMBOLS

Un grup de persones despenja el llaç groc de l'Ajuntament de Barcelona i ho intenta a la Generalitat

La Guàrdia Urbana aconsegueix recuperar la pancarta abans que se l'emportin i identifica els autors

97dca65c-d7ac-47dc-8807-c7eb1d736ce1-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un grup de cinc persones ha despenjat durant la matinada d’aquest dijous el llaç groc de la façana del’Ajuntament de Barcelona amb l’ajuda d’un pal molt llarg acabat en un ganxo i també ho ha intentat al Palau de la Generalitat. La Guàrdia Urbana ha aconseguit recuperar la pancarta abans que se l’emportessin. La lona ja ha sigut reposada aquest dijous al matí al balcó consistorial.

L’acció es pot veure en un vídeo que s’ha penjat a Twitter des del compte 'Los de Artós', a favor de la unitat d’Espanya. Quan els agents de la Guàrdia Urbana els interpel·len, els autors repliquen que el llaç no pot ser allà perquè "ho ha ordenat un jutge", amb referència al’ordre de la Junta Electoral Central. Els autors d’aquesta acció han sigut identificats per la Urbana i també pels Mossos.

Després d’aconseguir baixar la lona amb el llaç de la façana de l’ajuntament hi ha hagut un estira-i-arronsa amb la Guàrdia Urbana i la lona s’ha acabat trencant.

Durant la picabaralla els agents els han dit als autors que el llaç és propietat del consistori i que no se'l podien emportar. "No defensem res, no us podeu emportar això", se sent en el vídeo que diu un urbà. "Això és desobediència a un jutge", insisteixen els autors del vídeo.

Després d’aquest incident, el mateix grup ha intentat repetir l’operació a la façana del Palau de la Generalitat, tot i que sense èxit.

Notícies relacionades

Fonts municipals han explicat a l’ACN que l’acció ha sigut cap a dos quarts de dues de la matinada i han remarcat que el llaç es tornarà a posar, alhora que han recordat que l’ajuntament no ha rebut cap requeriment de la Junta Electoral Central, com sí que l’ha rebut la Generalitat.

A través de Twitter, 'Los de Artós' han fet una crida perquè tothom faci el mateix al seu municipi.