NOVA LEGISLATURA A BCN

Colau penja el llaç groc a l'Ajuntament de Barcelona

BComú pregunta als grups sobre el símbol independentista, que ha tornat a la façana sense que la mesura hagi sigut votada

zentauroepp48674002 ajuntament190617152554

zentauroepp48674002 ajuntament190617152554

2
Es llegeix en minuts
Carles Cols

Ada Colau ha penjat a primera hora de la tarda el llaç groc a l’Ajuntament de Barcelona. Aquest matí els grups polítics han fet una reunió amb el secretari de l’ajuntament per tractar qüestions de procediment sobre el nou mandat municipal després de les eleccions del 26-M. Al final de la trobada, la número dos de BComú, Janet Sanz, ha preguntat als grups sobre la qüestió del llaç groc i, al constatar que la majoria estava a favor de tornar a col·locar el símbol independentista, ha anunciat que es farà en les pròximes hores.

El PSC ha denunciat que aquesta qüestió s’hauria d’haver tractat en la Junta de Portaveus, mentre que el regidor del PP, Josep Bou, ha anunciat estar disposat a escalar la façana per retirar-ne el llaç, com va prometre en campanya. Bou ha convidat Colau a, si vol, penjar-se el llaç a la solapa o a casa, i reclama a Collboni que demostri la força dels seus vots i impedeixi que s’utilitzi la façana de l’ajuntament per a la causa independentista.

 El PSC no vol el llaç    

Aquest matí, el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que els socialistes votaran en contra de tornar a penjar un llaç groc o una pancarta en recolzament dels dirigents independentistes presos a la façana de l’ajuntament de la capital catalana. En declaracions a TV-3, i dos dies després de la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa, Collboni ha argumentat que seria “un error” penjar al balcó símbols que no tenen el consens ampli del consistori.

En clau de govern, el dirigent socialista ha apostat per prioritzar els contactes amb ERC per buscar acords per governar la ciutat: “Estem obligats a buscar acords i en principi mirarem cap a ERC”. Aquest guant no l’ha recollit Ernest Maragall, que ha afirmat que veu “molt difícil” entendre’s amb el PSC.

Diumenge, després de la investidura Colau es va mostrar partidària de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l’ajuntament, símbol que va ser retirat el març passat per ordre de la Junta Electoral Central

8b0eb75b-ad5b-411a-9b39-b16efd5dd6b3-hd-web / periodico

Sobre aquesta proposta, Collboni, que ha qualificat el llaç groc de “símbol divisori”, ha explicat que el PSC hi votarà en contra en la reunió de la Junta de Portaveus. “L’ajuntament és la casa de tothom i ha de ser neutral des del punt de vista partidista i polític”, ha defensat.

Notícies relacionades

El dirigent socialista ha lamentat les “escenes molt desagradables” que es van viure dissabte a la plaça de Sant Jaume durant el ple d’investidura, en què independentistes i colauistes es van increpar, hi va haver insults masclistes a les regidores comuns una ampolla va estar a punt de tocar Colau.