exsecretària general en girona

Díaz respecta que la UGT demani l'indult per a Bassa però no diu si el recolzaria: «No em competeix a mi»

La ministra de Treball assegura que ja coneixia la sol·licitud del sindicat català perquè manté converses amb els seus líders

yolanda-diaz

yolanda-diaz / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, s’ha mostrat «respectuosa» amb la decisió de la Unió General de Treballadors (UGT) de Catalunya, que demanarà l’indult per a l’exconsellera Dolors Bassa, que també va ser secretària general de la UGT a Girona.

«La UGT, igual que totes les entitats sindicals, tenen acció i agenda pròpia. Ho respectaré», ha recordat Díaz en una entrevista a ‘Las mañanas de RNE’, en la qual ha assegurat que el Govern comunicarà la seva posició quan tracti l’assumpte.

Notícies relacionades

«Tenim el deure moral de demanar l’indult de la Dolors. I no com a rendició. És una persona molt compromesa i que estimem molt», va assegurar el nou de gener el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, en una entrevista radiofònica.

En aquest context, la titular de Treball ha demanat «prudència» i ha explicat que aquesta mena d’accions les prenen els sindicats a títol personal. «Jo no puc fer més que ser respectuosa», ha afegit. Així, Díaz ha reconegut que «ja sabia» que la UGT pretenia sol·licitar l’indult perquè manté converses amb els líders sindicals. Amb tot, ha descartat dir si ella el recolzaria: «No em competeix a mi entrar en aquesta qüestió».