TENSIÓ AL GOVERN

Aragonès demana no allargar la legislatura

El vicepresident del Govern assenyala que «en termes polítics s'ha de fer un 'reset'»

aragones-pide-no-alargar / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha apostat per «no allargar gaire una legislatura, ja que en termes polítics s’ha de fer un cert ‘reset’». En una entrevista a la cadena SER, el també coordinador nacional d’ERC ha afegit que «s’han de tornar a repartir les cartes electoralment», però no s’ha pronunciat directament sobre si els comicis haurien de ser abans o després de l’estiu.

Pel que fa a la figura del mediador que reclama el president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat que seria un «error» que l’independentisme no aprofités l’oportunitat del diàleg. «ERC no s’aixecarà mai de la taula de diàleg. Si no és possible millorar les condicions de l’acord ERC-PSOE, no podem dir que no hi ha diàleg», ha conclòs. «Si hi ha un mediador o un tercer que acompanyi, molt millor, però en tot cas no podem desaprofitar l’oportunitat», ha afirmat.

Notícies relacionades

Aragonès ha explicat que ha plantejat a Torra que el més «raonable» és parlar de la data de les eleccions en el moment que s’aproximi l’anunci, i ha afegit que s’ha de fer «el més raonable i el que faciliti més la gestió del dia a dia». «No allargar gaire una legislatura en què és evident que en termes polítics s’ha de fer un cert ‘reset’. Tornar a començar i tornar a repartir les cartes i que serveixi per arribar a consensos amplis a Catalunya», ha afegit.

Sobre si prefereix les eleccions a la primavera o a l’octubre, Aragonès no ha volgut concretar i s’ha limitat a dir que ERC està preparada per a «qualsevol escenari» i que les urnes no els fan por.