PRIMERA COMPAREIXENÇA

Ponsatí s'estrena a l'Europarlament insinuant que Espanya va inspirar Hitler

L'eurodiputada catalana compara l'expulsió jueva dels Reis Catòlics el 1492 amb l'actual «menyspreu als drets de la minoria catalana»

video / periodico

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí s’ha estrenat aquest dimarts a la nit a Estrasburg. I ho ha fet amb un discurs com a mínim polèmic, en què assegura que «un dels crims més seriosos contra el poble jueu va tenir lloc el 1492 quan els denominats Reis Catòlics van ordenar l’expulsió dels jueus de Sefarad».

«Aquest primer episodi d’antisemitisme d’Estat –ha continuat–, admirat per Adolf Hitler i que [Hitler] va intentar superar, és la pedra angular del tràgic historial espanyol d’intolerància. Avui aquesta intolerància adquireix la forma del menyspreu als drets de la minoria catalana».

Notícies relacionades

Ponsatí assegura que «avui aquesta intolerància adquireix forma de menyspreu davant els drets de la minoria catalana» i en un context d’indulgència davant l’apologia del feixisme. «Mentre la Fundació Franco continua sent legal, els jutges espanyols utilitzen les lleis contra l’odi per perseguir els professors catalans que critiquen la violència de la Guàrdia Civil», ha afegit.

«Necessitem lleis que protegeixin les minories de l’odi, però, sense uns jutges democràtics que les facin complir, són inútils», ha conclòs l’eurodiputada.