EL TAULER CATALÀ

El Parlament Europeu reconeix Clara Ponsatí com a eurodiputada

La notificació arriba a l'exconsellera malgrat que la JEC ha declarat el seu escó «temporalment vacant»

zentauroepp51998918 files  in this file photo taken on november 14  2019 former 200128180732

zentauroepp51998918 files in this file photo taken on november 14 2019 former 200128180732 / NEIL HANNA

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Parlament Europeu ha notificat a l’exconsellera Carla Ponsatí que és eurodiputada amb efectes a partir de l’1 de febrer. Ponsatí, que es va presentar en les eleccions europees com a número tres de la llista Lliures per Europa, podrà ocupar el seu escó en el ple del 10 de febrer a Estrasburg. En aquest ple s’anunciarà formalment la seva entrada, així com la dels nous eurodiputats que entraran a l’Eurocambra com a conseqüència de la sortida dels diputats britànics pel ‘brexit’.

Amb la notificació enviada aquest divendres a Ponsatí, el Parlament Europeu reconeix a l’exconsellera la seva condició d’eurodiputada, igual que va fer amb Carles Puigdemont i Toni Comín, malgrat que sobre tots ells pesa una euroordre de la justícia espanyola i tot i que la Junta Electoral Central ha decidit deixar «temporalment vacant» l’escó de Ponsatí perquè aquest dijous no va acudir a Madrid a acatar la Constitució. 

L’exconsellera ha reaccionat a Twitter amb el comentari «se’m gira feina».

El seu advocat, Aamer Anwar, ha assenyalat, també via Twitter, que la «repressió» no els farà retrocedir. «Hem d’acabar el que comencem. Lluitarem fins al final i guanyarem», ha escrit.

Ponsatí entrarà a l’Eurocambra com a no inscrita a cap dels actuals grups parlamentaris després que l’intent de Puigdemont i Comín d’integrar-se en els Verds/ALE, on sí que hi ha ERC, fracassés.

Reclamada pel Suprem

Notícies relacionades

Ponsatí, exconsellera del Govern de Carles Puigdemont i reclamada pel Tribunal Suprem per la causa contra el procés, viu a Escòcia des del març del 2018 i ha sigut proclamada eurodiputada dins de la quota dels nous cinc escons que corresponen a Espanya a l’Eurocambra després de la sortida del Regne Unit de la UE.

El 23 de gener, la JEC va proclamar com a electes aquests cinc nous eurodiputats espanyols, dels quals quatre ja van formalitzar aquest dimarts passat l’acatament a la Carta Magna: Marcos Ros (PSOE), Gabriel Mato (PP), Adrián Vázquez (Cs) i Margarita de la Pisa (Vox). No obstant, la cinquena parlamentària, Clara Posatí, aquell dia no va acudir al Congrés a fer-ho i la JEC la va citar de nou per a dijous, després d’advertir-li que la immunitat de què disfruta després de la sentència del TJUE respecte a Oriol Junqueras, «no exclou que hagi de complir» aquest tràmit.