LLUM VERDA AL PROJECTE

El Congrés ultima una reforma de 258.000 euros perquè Echenique pugui accedir al seu escó

La instal·lació de l'artefacte es durà a terme a l'estiu i no afectarà l'«estètica històrica» de l'hemicicle

zentauroepp49208774 echenique190725121644

zentauroepp49208774 echenique190725121644 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La Mesa del Congrés ja ha donat el vistiplau per començar a redactar el projecte d’obres de reestructuració dels escons de l’hemicicle per millorar la seva accessibilitat i permetre que Pablo Echenique pugui ocupar un seient al capdavant del grup parlamentari d’Unides Podem. La reforma costarà un màxim de 258.230 euros amb IVA i a causa de la seva envergadura no es podrà portar a terme fins a l’estiu

El dirigent morat va entrar com a diputat al Congrés fa uns mesos, després de les eleccions del 28-A. En aquesta legislatura efímera, que va concloure amb els comicis del 10-N, va estar ubicat al galliner de l’hemicicle, l’única part accessible en cadira de rodes. No obstant, el seu nomenament com a portaveu del partit el porta a ocupar un escó darrere del grup del Govern. 

Notícies relacionades

La reforma que han traslladat des dels serveis de la Cambra consisteix en «un sistema mecànic, homologat i ocult, que permet elevar una plataforma fins a un nivell d’altura de tres esglaons». A més, assenyalen que «pel seu disseny, aquesta estructura no tindrà aparença visible i quedarà integrada a l’estètica històrica de l’hemicicle, sense que alteri la seva funcionalitat o la seva aparença externa i sense que afecti l’estructura del soterrani del palau». 

Segons han informat des del Congrés, s’ha establert un període de 90 dies per a la fabricació de l’artefacte i un altre de 30 dies per a la seva instal·lació a l’hemicicle. Això situaria les obres de reforma a l’estiu, durant el període d’inactivitat de la Cambra.