reforma en el codi penal

Lastra anuncia que el Govern convertirà en delicte l'apologia del franquisme

«Exhumarem les víctimes que encara són a les fosses comunes, retirarem la simbologia que encara queda en llocs públics», adverteix la portaveu del PSOE en el Congrés

zentauroepp49001869 pol lastra190709151330

zentauroepp49001869 pol lastra190709151330 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Aquesta informació es va publicar el dia 10/02/2020. El contingut fa referència a aquesta data.

La ‘número dos’ del PSOE, Adriana Lastra, ha reconegut aquest dilluns que encara no ha vist cap esborrany de la reforma del Codi Penal, un projecte en el qual està treballant el Ministeri de Justícia que dirigeix Juan Carlos Campo i que incorporarà com a delicte, ha anunciat, l’exaltació del franquisme.

«Exhumarem les víctimes que encara són a les fosses comunes, retirarem la simbologia franquista que encara queda en llocs públics i reformarem el Codi Penal perquè l’apologia i l’exaltació del franquisme siguin a la fi un delicte», ha anunciat la vicesecretària general i portaveu del PSOE en el Congrés.

Notícies relacionades

Amb aquesta decisió, es fa un salt respecte a l’acord de coalició amb Unides Podem, que es limitava a prohibir l’exaltació i enaltiment del franquisme en llocs d’accés públic. «En democràcia no s’homenatja ni dictadors ni tirans», ha justificat Lastra.

En un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum de la Nova Economia, Lastra no ha contestat a la pregunta de si el PSOE està disposat a separar la revisió del delicte de sedició de la modificació per incloure el consentiment exprés com a condició per distingir una agressió sexual d’una relació consentida, com prefereix Unides Podem. L’únic que ha assegurat és que la reforma del Codi Penal «no es negocia amb els territoris», per la qual cosa l’ha deslligat de la taula de diàleg pendent de constituir-se entre l’Executiu espanyol i el Govern català.