són «il·legals» , afirma bal

Cs insta Sánchez a frenar l'obertura d''ambaixades' catalanes

¿Donarà el Govern instruccions per a això?», qüestiona Edmundo Bal

snchez-castro

snchez-castro / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Ciutadans ha desafiat aquest divendres el president del Govern central, Pedro Sánchez, a frenar l’obertura de noves delegacions de la Generalitat a l’estranger, una vegada que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat que són «il·legals».

Així ho ha destacat en una roda de premsa el portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, que ha posat de relleu la decisió del TSJC d’anul·lar el decret amb què la Generalitat va reobrir les seves ambaixades al Regne Unit, Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França. Catalunya va tornar a obrir aquestes delegacions quan es va aixecar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució pel qual havien sigut tancades.

Notícies relacionades

El Govern de Sánchez va recórrer la reobertura el setembre del 2018 i ara el TSJC ha estimat aquest recurs. Després d’aquesta decisió judicial, Bal considera pertinent que l’Advocacia de l’Estat interposi un recurs contenciós administratiu contra les tres noves ambaixades de la Generalitat a l’Argentina, Tunísia i Mèxic. «¿Donarà el Govern instruccions per a això?», s’ha preguntat.

I és que, de moment, el Ministeri d’Afers Estrangers no té cap objecció sobre el text dels decrets de creació d’aquestes tres delegacions perquè, segons fonts del Departament consultades per Europa Press, els textos inclouran ara una sèrie d’esmenes proposades pel mateix Ministeri. Això sí, les mateixes fonts recorden que el Govern pot demanar judicialment el tancament de delegacions si considera que la seva activitat vulnera la legalitat o que és contrària als interessos d’Espanya.