Puigdemont demana a la UE un mecanisme per a l'autodeterminació

«Catalunya és ara un assumpte intern europeu», afirma l'expresident en la seva primera intervenció en el ple de l'Eurocambra

puigde / periodico

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martínez

Carles Puigdemont ha protagonitzat aquest dimarts la seva primera intervenció com a eurodiputat davant del ple del Parlament Europeu. L’expresident ha dedicat el minut que tenia per instar la Unió Europea a activar un «mecanisme comú democràtic per a l’autodeterminació» i per reclamar una solució política per a Catalunya.

«Avui Catalunya és un assumpte intern europeu i serà present durant la presidència croata, per això s’ha de trobar una solució política, per la via del diàleg i la negociació», ha expressat Puigdemont en la seva declaració, que ha realitzat en anglès.

L’expresident i eurodiputat ha instat la UE a «avançar». «La repressió no és una solució acceptable. El dret a l’autodeterminació és la via més democràtica de resoldre problemes territorials», ha subratllat.

Rebuig de les preguntes del PP i Cs

Notícies relacionades

Després de la seva intervenció, Puigdemont ha rebutjat escoltar els eurodiputats Dolors Montserrat (PP) i Luis Garicano (Cs), que han demanat la paraula per replicar al líder independentista.

Montserrat i Garicano han recorregut a la targeta blava que preveuen les regles del Parlament Europeu per indicar que es desitja realitzar una pregunta a l’eurodiputat que està intervenint. Preguntat per la presidència de l’Eurocambra si acceptava aquestes peticions, Puigdemont s’ha limitat a respondre amb un «no».