Uns 300 CDR i seguidors de Vox s'interccanvien insults a Barcelona: «Fora feixistes»

La formació d'Abascal ha convocat concentracions a diverses ciutats espanyoles

zentauroepp51703217 supportersof spanish far right vox party rally in barcelona 200112122455

zentauroepp51703217 supportersof spanish far right vox party rally in barcelona 200112122455 / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Aquest migdia els Mossos d’Esquadra han desplegat un cordó policial a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per separar manifestants de Vox, que protestaven pel govern de Pedro Sánchez, i els CDR, que proferien crits contra el feixisme.

La de Barcelona ha sigut una de les desenes de concentracions convocades per Vox davant els ajuntaments a ciutats de tot el país per expressar la seva oposició al pròxim Govern i defensar la sobirania nacional sota el lema ‘Espanya Existeix’.

Un miler de persones

Davant aquest acte, que ha congregat prop de mil persones segons l’Ajuntament de Barcelona, els CDR també han convocat uns 300 simpatitzants que han arribat abans a la plaça i que han rebut els manifestants de Vox amb crits contra el feixisme.

Entre les dues manifestacions, els Mossos han desplegat un cordó policial per mantenir separats els concentrats i han controlat els accessos a la plaça, però tot i així s’han produït alguns llançaments d’ous i de llaunes entre els dos grups de manifestants.

El portaveu de la CUP, Carles Riera, ha denunciat que «la Conselleria d’Interior continua donant llibertat d’expressió i de manifestació al feixisme» quan Europa «sap que quan al feixisme li deixes camp per córrer ataca amb violència i fomenta el masclisme, el racisme i la pèrdua de llibertat i de drets».

«Els feixistes campen lliures per la plaça i els cossos de seguretat tenen encapsulats els qui lluiten contra el feixisme. Els feixistes tenen sempre un tracte de favor i privilegiat i els antifeixistes patim la repressió», ha afirmat Riera.

D’altra banda, el diputat de Vox per Barcelona Ignacio Garriga ha reivindicat en el seu parlament la unitat i la sobirania d’Espanya, que considera «amenaçada avui per un govern en mans del separatisme», a què ha exigit que «respecti la sobirania del poble espanyol i la Constitució».

«Exigim al president del govern que, com va prometre, porti detingut el colpista Puigdemont i que detingui el condemnat Quim Torra», ha dit Garriga, davant els aplaudiments i els crits a favor de la unitat d’Espanya dels manifestants. 

Abascal, a la concentració de Madrid

El president de Vox, Santiago Abascal, ha sigut l’encarregat de llegir el manifest davant l’Ajuntament de Madrid, on ha sonat l’himne nacional i el clàssic ‘¡Que viva España!’ i on també s’ha pogut veure alguna bandera carlina i una pancarta que deia «Sánchez, ves-te’n, Espanya no t’estima».

Davant unes 15.000 persones, segons el partit, i 4.000, segons fonts policials, Abascal ha reclamat al Govern de coalició del PSOE i Unides Podem que respecti la sobirania del poble espanyol i la Constitució, que, segons ha dit, «és el mateix que exigir respecte per la llibertat, la convivència i la igualtat».

Sobre un escenari situat davant el Palau de Cibeles, també li ha exigit que, «tal com va prometre, combati els enemics de l’ordre constitucional», «porti detingut el colpista Puigdemont» i «detingui el condemnat Quim Torra».

«Perquè dins d’Espanya cabem tots, tots menys els que volen trencar el marc de convivència utilitzant les institucions», ha afirmat el líder de Vox, que ha animat a cridar «¡Espanya Existeix!» en aquests moments de «profunda descomposició i crisi econòmica».

Notícies relacionades

Una crida que ha fet extensiva en nom de la concòrdia nacional als votants de tots els partits, inclosos els de les formacions d’esquerres, perquè «ells són els més estafats».

Paraules que s’han repetit davant ajuntaments de tot el país i que a Barcelona ha reunit 3.000 persones, segons el partit, i prop de mil, segons l’Ajuntament.

Temes:

Catalunya CDR Vox