GOVERN DE SÁNCHEZ

El sociòleg i economista Manuel Castells serà ministre d'Universitats

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, recolza el professor de la UOC per ocupar la cartera designada per a En Comú Podem

Els morats ostentaran, a més, la vicepresidència social i els ministeris d'Igualtat, Treball i un quart per determinar

1562889 59

1562889 59

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El Govern de coalició arrencarà, previsiblement i tret de sorpreses, a mitjans de setmana. Serà llavors quan Pedro Sánchez i Pablo Iglesias presentin els equips escollits per formar el Consell de Ministres. El líder morat, que ocuparà una vicepresidència, sembla que ja ha elegit els seus ministres. Entre ells hi haurà el sociòleg, economista i professor Manuel Castells que assumirà la cartera d’Universitats, com ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO. Una elecció que ha recolzat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. [Seguiu la sessió d’investidura, en directe]

La recerca d’un ministre de l’òrbita d’En Comú Podem  per a la cartera d’Universitats, una de les que ostentaran els morats en el futur Executiu, ha fet que es posin sobre de la taula diversos noms, com el de Rosa Lluch, filla del ministre socialista assassinat per ETA Ernest Lluch. No obstant, ha sigut la figura de Castells la que s’ha acabat imposant. 

Previsiblement, serà dimarts o dimecres quan es formi el futur Govern bicolor per arribar aquest divendres al primer Consell de Ministres. 

Professor reputat

Castells Oliván és professor universitari de Sociologia i d’Urbanisme a la Universitat de Califòrnia a Berkeley, així com director de la Internet Interdisciplinary Institute a la Universitat Oberta de Cataluya (UOC) i president del consell acadèmic de Next International Business School.

Nascut a Hellín (Albacete) el 1942, Castells és sociòleg, economista i va ser professor durant dues dècades a la Universitat de Berkeley. Catedràtic de Sociologia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), ha rebut nombrosos premis i títols honorífics i és autor d’una trentena de llibres. 

Grup confederal

Notícies relacionades

En la negociació amb el PSOE, Iglesias ha obtingut la segona vicepresidència de drets socials i quatre ministeris, que ha repartit per acontentar totes les formacions del grup confederal.

Així, reservaria el ministeri d’Igualtat per a Irene Montero, de Podem; la cartera de Treball, sense Seguretat Social, per a la dirigent de Galícia en Comú, Yolanda Díaz; un ministeri que, de moment es desconeix quin serà, per al coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, i el quart, que ostentarà Castells.