investidura de pedro sánchez

«El meu 'aita' també estaria feliç»: el missatge de dues víctimes d'ETA a Casado

Jiménez Becerril i dos diputats de Vox que van abandonar el ple, l'altra cara de la moneda

zentauroepp51590933 casado200105103714

zentauroepp51590933 casado200105103714

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge la intervenció de la portaveu d’EH Bildu, Mertxe Aizpurua, a la segona sessió del debat d’investidura ha generat una sonora baralla per les seves al·lusions a Arnaldo Otegi, que han causat protestes entre els diputats de la dreta.

«Vosaltres ens matàveu a nosaltres», li va arribar a recriminar el president del PP, Pablo Casado; mentre la seva diputada Teresa Jiménez Becerril (germana d’Alberto Jiménez-Beceril, regidor del PP a Sevilla assassinat per ETA juntament amb la seva dona el 1998) criticava el PSOE. Des de Twitter, Jiménez Becerril també demanava que «algun socialista amb memòria i dignitat impedeixi aquest govern vil».  

No obstant, no ha sigut l’única familiar de víctima del terrorisme d’ETA que s’ha pronunciat en aquesta xarxa social: dos fills de víctimes d’ETA han recriminat l’actitud de Casado a través de la plataforma de ‘microblogging’. 

«La seva opinió és tan vàlida com la meva, fill de socialista assassinat per ETA a qui tant menciona Casado. I em fa feliç que ETA no existeixi, que tinguem un govern d’esquerres a Espanya i que s’encari el problema català des del diàleg. El meu pare pensaria el mateix. Fi», ha escrit Josu Elespe, fill de Froilán Elespe, edil socialista assassinat a Lasarte el 2001.

María Jauregui, filla de Juan Maria Jauregi, dirigent socialista assassinat a Tolosa l’any 2000, s’ha expressat en la mateixa línia: «El meu ‘aita’ també estaria feliç».

Dues víctimes més a Vox 

Notícies relacionades

A més de Jiménez Becerril, dos parlamentaris més són víctimes del terrorisme. En concret, Vox té en la seva nòmina de diputats dos més. Aquest diumenge, Santiago Abascal i els seus dos aforats amb familiars assassinats per ETA van abandonar el ple mentre intervenia Aizpurua. 

En aquest partit hi ha dos amb assassinats per la banda criminal ETA, qui va ser president de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) entre el 2004 i el 2008, Francisco José Alcaraz, que va perdre un germà i dues nebodes a l’atemptat contra la casa caserna de Saragossa de 1987, i el balear Antonio Salvá, pare d’un guàrdia civil assassinat a l’últim atemptat mortal d’ETA.