PROTESTES A BARCELONA

Els independentistes trenquen la cadena d'una porta de la Ciutadella per accedir al recinte del Parlament

Els Mossos havien tancat el perímetre pròxim a la Cambra catalana

whatsapp-video-2020-01-04-at-165241-1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els manifestants concentrats a les portes del Parc de la Ciutadella han trencat la cadena que tancava l’accés des del passeig de Pujades i han entrat fins als voltants del Parlament.

Uns mil concentrats, que han accedit des de la porta d’Arc de Triomf, són davant la porta del Parlament on els agents de la Brimo han desplegat un cordó policial amb tanques en triangle i al darrere, al costat de la porta de la Cambra, diverses furgonetes.

Els Mossos d’Esquadra havien tancat aquest migdia els accessos al perímetre del parc de la Ciutadella, al costat del Parlament, on a les 17.00 hores s’inicia el ple. 

Diverses entitats independentistes, entre elles l’Assemblea Nacional Catalana, han convocat els ciutadans al Passeig Lluís Companys, situat al costat del parc de la Ciutadella, per mostrar el seu recolzament al president de la Generalitat i a la sobirania del Parlament.

Com és habitual en diverses sessions del ple durant l’etapa del procés, els Mossos d’Esquadra han tancat amb tanques el perímetre del parc de la Ciutadella, per garantir la seguretat dels diputats i evitar incidències als voltants del Parlament. 

Protesta a Via Laietana

Aquest matí, uns 500 manifestants independentistes convocats per l’Asseamblea Nacional Catalana (ANC) han participat aquest dissabte en una protesta sota el lema ‘N’estem fins als nassos’ davant la Direcció Superior de Policia, a la Via Laietana de Barcelona.

La protesta ha començat a la plaça Comercial –davant del Born– a les 11 hores, on el col·lectiu Som Riure, vinculat a l’ANC, ha repartit nassos postissos de pallasso, d’acord amb el lema de la mobilització, i els manifestants han recorregut diversos carrers del centre al crit de ‘Llibertat’, ‘Fora la justícia espanyola’ i ‘Sense pallassos no hi ha revolució’, fins a arribar a la Direcció de Policia cap a les 11.20.

‘Performance’ davant de la Direcció

Una vegada allà, han tallat el trànsit i s’han acostat fins a la porta perquè no hi havia les tanques que en altres ocasions envolten l’accés. Han continuat entonant càntics independentistes, mentre una desena de manifestants disfressats de pallasso ballaven al ritme de música en viu en un ambient festiu, i altres concentrats onejaven banderes i mostraven cartells amb la llegenda ‘N’estem fins als nassos’.

Els manifestants han fet una ‘performance’ que consistia a simular que colpejaven els manifestants amb tubs d’escuma de colors. Una coreografia dirigida pel regidor de Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona) Jordi Pesarrodona, acusat d’impedir que la Guàrdia Civil entrés a l’escola del municipi que va acollir les urnes del referèndum de l’1-O.

Notícies relacionades

El pallasso Pessarrodona ha demanat que la Prefectura es converteixi en un edifici de memòria històrica. La Via Laietana ha sigut tallada al trànsit des de les onze del matí i fins a almenys dos quarts d’una del migdia, quan els manifestants han sortit en direcció a l’Arc de Triomf.

La manifestació ha sigut convocada per l’ANC l’endemà que la Junta Electoral Central (JEC) ordenés retirar la credencial de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, cosa que suposaria que no pugui seguir al capdavant del Govern.

Temes:

ANC Quim Torra