congrés dels diputats

Les 10 millors frases del discurs d'investidura de Pedro Sánchez

desigualdad-corrosiva / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha pronunciat un discurs d’una hora i cinquanta minuts en què ha enumerat les línies i valors de la coalició de Govern progressista que pretén encapçalar, així com les iniciatives que pensa posar en marxa al llarg de la legislatura.

Aquestes són algunes de les frases més destacades de la seva intervenció:

1.- Ningú trencarà Espanya i ningú trencarà la Constitució. Aquí el que es trencarà és el bloqueig al Govern progressista.

2.- El PSOE és, com diuen les seves sigles i acredita la seva història, un partit espanyol, format per compatriotes.

3.- Vull deixar constància de la meva pena per la conducta de les forces de la dreta democràtica per negar-se a contribuir ni una mica a la governabilitat d’Espanya.

4.- És evident que al nostre país no hi ha una única manera de viure o sentir la identitat nacional.

5.- Aquesta [la de Catalunya] és una crisi heretada, de la qual ja va advertir el PSOE quan era a l’oposició. I que assumim amb tota la lleialtat constitucional i amb tota la responsabilitat institucional, per tornar a la política un conflicte polític.

6.- Cal reprendre l’única via possible: la política. La del diàleg, la negociació i el pacte. Emparat per la nostra Constitució.

7.- Reprendre el camí de la política i deixar enrere la judicialització del conflicte.

8.- No hi ha cap altra via que a través d’un diàleg que es desenvolupi dins de la llei. Amb la llei per si sola tampoc n’hi ha prou. La llei és la condició, el diàleg és el camí.

Notícies relacionades

9.- La contaminació i el canvi climàtic no fan distinció entre esquerres i dretes; ni tan sols distingeixen entre els qui creuen o no en els seus efectes.

10.- No traslladem des d’aquesta tribuna més divisió al carrer, més discòrdia a les empreses, més desacord a les famílies. Això també és patriotisme.