L'Audiència Nacional delibera sobre la presó dels CDR

Per a tres d'ells la fiscalia es mostra a favor d'imposar-los fiances de 9.000 euros

És la segona vegada que la Sala Penal celebra aquesta vista, després d'anul·lar l'empresonament

zentauroepp50784543 cdr191107123240

zentauroepp50784543 cdr191107123240
zentauroepp50784871 pol cdr191107130001

/

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Secció Segona del Penal de l’Audiència Nacional celebra aquest dijous una nova vista per revisar per segona vegada la decisió del jutge Manuel García-Castellón d’enviar-los a presó el 26 de setembre pels delictes d’integració en organització terrorista, conspiració per cometre estralls i fabricació i tinença d’explosius. La primera vegada va anul·lar la presó que va haver de ser decretada de nou pel jutge perquè els advocats no tenien elements essencials per a la defensa.

Ara la situació per a tres dels set presumptes terroristes a la presó és diferent, perquè a l’hora d’informar sobre els seus segons recursos d’apel·lació, la fiscalia s’ha mostrat a favor que se’ls imposin fiances de 9.000 euros, tot i que no ho ha defensat verbalment davant de la Sala Penal, segons fonts presents en la vista d’apel·lació celebrada.

Notícies relacionades

Es tracta d’Eduard Garzón, Xavier Buigas i Xavier Guillem Duch, a qui, no obstant, es considera capitost de la presumpta cèl·lula desarticulada que ells mateixos denominaven Equip de Resposta Tàctica (ERT). No obstant, l’acusació que encapçala l’associació catalana de víctimes del terrorisme defensa que han de romandre presos perquè al formar part d’una organització terrorista el repartiment de tasques no els eximeix de responsabilitat tot i que ells no manipulessin els explosius.  

En la vista, la Sala ha tornat a revisar la presó dels tres i lad’Alexis Codina,  per a qui la fiscalia considera que ha de seguir pres, perquè se’l considera membre del que anomenaven «nucli productor» d’explosius, al costat de Jordi Ros i Germinal Tomás Aubeso. La primera presó d’Abueso va ser anul·lada després que la dels seus companys, perquè el seu recurs va entrar més tard i la vista d’apel·lació no es va celebrar fins la setmana passada. Per la seva part, la defensa ha sol·licitat la llibertat de tots els presos.