PLE DEL PARLAMENT

Torrent renya un diputat de Cs per dir a Torra «subjecte» i «individu»

Martín Blanco ha replicat que el president «és tan subjecte i individu» com qualsevol altre ciutadà

torrent

torrent

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, ha cridat a l'ordre aquest dimecres, durant la sessió de control al Govern al Parlament, el diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco després que aquest es referís al president, Quim Torra, com a «subjecte» i «individu».

Notícies relacionades

L'ús d'aquests termes han provocat les protestes dels diputats independentistes i Torrent li ha advertit a Martín Blanco que aquest «no és el to per dirigir-se a cap diputat ni càrrec institucional». Davant d'aquestes «desconsideracions», el president de la Cambra catalana ha demanat al diputat taronja que es retracti. Aquest s'hi ha negat i ha replicat que Torra «és tan subjecte i individu» com qualsevol altre de ciutadà i que, «per tant, no hi ha res de desqualificatiu en dir subjecte o individu al senyor Torra». Davant d'aquesta rèplica, Torrent ha cridat a l'ordre Martín Blanco.

Aquesta  picabaralla s'ha produït després que Martín Blanco preguntés a la consellera de Presidència, Meritxell Budó, sobre els mitjans públics catalans (TV-3 i Catalunya Ràdio). El diputat de CS ha qüestionat la professionalitat de TV-3 i ha acusat la cadena de dedicar-se a «transmetre el pensament de Torra» i de «menysprear els catalans no independentistes». Budó ha defensat els professionals de TV-3 i ha qualificat d'«intolerable» la manera en què Martín Blanco s'ha referit al president.