la mobilització del clàssic

L'ajuntament retira els cartells que Tsunami Democràtic havia col·locat en algunes marquesines

La plataforma ha piratejat els plafons publicitaris, ja que no els ha contractat, segons indica l'empresa que gestiona els espais i el consistori

marquesinas / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat els cartells queTsunami Democràtic havia col·locat aquest dilluns a diverses marquesines de Barcelona per publicitar la mobilització convocada abans del Barça-Madrid d’aquest dimecresBarça-Madrid  18 de desembre. Segons l’empresa que té la concessió d’aquests espais publicitaris, Clear Channel, la plataforma ha ocupat aquests plafons sense contractar-los. De la mateixa manera ho han confirmat posteriorment fonts municipals a l’ACN, que han indicat que es tractava de publicitat no contractada i, per tant, havia de ser retirada. 

A les marquesines es pot veure el cartell de la convocatòria en la qual es llegeix: "18-D. Drets, llibertats, autodeterminació. Spain, Sit and Talk. Convocatòria nacional. Camp Nou – Barcelona – 16 h». 

El consistori ha localitzat sis plafons ocupats a la ciutat. Entre els quals, un de situat a la Gran Via Carles III, al número 46, i un altre en una parada d’autobús situada al passeig Picasso amb el carrer Princesa. Aquesta acció és un tipus de pirateig publicitari (‘hackvertising’) més o menys habitual a Barcelona

D’aquesta manera, la plataforma, que ha reivindicat l’acció aquest matí a través de les seves xarxes socials, recorda la convocatòria de la que es preveu que sigui la seva acció més mediàtica fins ara, que començarà a les 16 hores en diversos punts dels voltants de l’estadi blaugrana. El Barça-Madrid, que s’havia de disputar al passat 26 d’octubre, està previst que comenci a les 20 hores.

La plataforma no vol forçar la suspensió

Notícies relacionades

Sobre la convocatòria de dimecres als voltants del Camp NouTsunami Democràtic va assegurar que el propòsit de l’acció reivindicativa no és, en cap cas, forçar la suspensió del clàssic ni tampoc impedir que els equips puguin arribar a l’estadi blaugrana. Per la seva part, els Mossos d’Esquadra faran un gran desplegament policial que blindarà l’accés dels jugadors i dels àrbitres fins al Camp Nou, segons van informar fonts coneixedores del dispositiu a aquest diari.

La plataforma va anunciar, a través d’una entrevista al programa de TV-3 ‘Preguntes freqüents’ via Telegram, que planeja que la protesta es produeixi durant el partit i que es pugui veure en directe per televisió –el clàssic té una audiència potencial de 650 milions de persones. La idea, insisteixen, és fer visible el missatge ‘Spain, sit and talk’ (Espanya, seu i parla).