Els Mossos, convençuts que el clàssic es jugarà amb normalitat

Envair el terreny del joc comporta una sanció de 6.000 euros i la pèrdua del carnet de soci

policias

policias
zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659

/

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra mantenen que el clàssic entre el Barça i el Reial Madrides podrà disputar amb normalitat dimecres vinent, 18 de desembre. Fonts policials afirmen que l’objectiu del dispositiu se centrarà a resoldre l’aspecte més delicat: assegurar l’arribada dels jugadors dels dos equips i del cos arbitral a l’estadi. 

Per aconseguir-ho hi haurà un desplegament policial que conduirà l’autobús de l’expedició blanca i que blindarà el trajecte des de l’hotel Sofia fins al Camp Nou, un recorregut curt. El Barça, per la seva banda, pot decidir com garantir l’arribada dels seus jugadors. Els podria convocar hores abans del matx, fent que ja dinin a les instal·lacions, o citar-los en algun lloc pròxim al Sofia i que hi arribin també en autobús, com el Reial Madrid, una decisió que encara no està presa. 

Per la policia catalana, aquesta és la part més complicada del dispositiu, que també estarà pendent que els aficionats puguin accedir a les seves localitats i que les previsibles manifestacions, fins i tot si n’hi ha algunes de signe contrari, no col·lideixin. 

Pla desconegut

El pla de Tsunami Democràtic continua sent una incògnitaper als Mossos, tot i que la cúpula descarta que pugui incloure una invasió del terreny de joc per raons lògiques: trepitjar la gespa pot comportar sancions de 6.000 euros i la pèrdua del carnet de soci per part de l’infractor. 

Les pancartes que els socis vulguin introduir al Camp Nou passaran un filtre en la seguretat privada de l’estadi. Serà el club, en compliment de la llei de l’esport, el que decidirà quines poden entrar i quines queden fora. 

Notícies relacionades

Els Mossos han preparat un dispositiu exterior semblant al de cada partit de màxim risc que s’ha celebrat en els últims anys sota l’amenaça gihadista, que continua sent de nivell 4 sobre 5. A l’interior del camp, el control pertany a la seguretat privada del club, que per a aquest partit comptarà amb el suport d’unitats antiavalots i de seguretat ciutadana dels Mossos. 

Segons aquestes fonts, la policia catalana no s’ha plantejat sol·licitar que el partit es traslladi a un altre estadi, sinó que es focalitza en el convenciment que es pot jugar al Camp Nou.