La fiscalia demana 20 mesos d'inhabilitació

El TSJC vol tenir la sentència de Torra sobre els llaços grocs abans de Nadal

Els magistrats comencen aquest dimarts les deliberacions per presumpta desobediència, després del judici celebrat el 18 de novembre

El president va mantenir la pancarta a la façana del Palau de la Generalitat i altres edificis públics malgrat l'ordre de la Junta Electoral Central

pancarta

pancarta

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) començarà aquest dimarts a la tarda les deliberacions sobre la sentència del president de la Generalitat, Quim Torra, jutjat el 18 de novembre per presumpta desobediència. la sentènciaQuim Torrapresumpta desobediència.El tribunal, que veu improbable que la sentència estigui a punt aquesta setmana, la vol tenir redactada abans de les festes nadalenques, tot i que tot dependrà de la marxa de les deliberacions.

Es reuniran per segona vegada els tres magistrats que conformen el tribunal que va jutjar Torra: el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i els magistrats Mercedes Armas i Joaquín Elías, segons han indicat fonts de l’alt tribunal català.

La primera vegada va ser una reunió breu a l’acabar-se el judici, el mateix 18 de novembre a la tarda, tot i que, segons les fonts consultades, no es va entrar a deliberar.

Notícies relacionades

La reunió d’aquesta tarda es fa després de l’acte institucional de conformació de la nova Sala de Govern del TSJC, que ha sigut presidit per Barrientos. Fonts del TSJC precisen que fins ara no s’han pogut reunir per deliberar per motius d’agenda dels membres del tribunal, ja que, entre altres motius, en aquestes setmanes Barrientos ha presentat la memòria del TSJC al Parlament i ha fet una compareixença a l’optar a una plaça al Tribunal Suprem (TS).

Petició d’un any i vuit mesos d’inhabilitació

Quim Torra va ser jutjat per presumpta desobediència al mantenir la pancarta amb el llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat i altres edificis públics en període electoral malgrat l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC), i s’enfronta a una petició de la fiscalia d’un any i vuit mesos d’inhabilitació de càrrec públic.