novetat organitzativa

El cap de Gabinet de Pablo Iglesias deixa el seu càrrec a Podem per anar-se'n a l'Argentina

Pablo Gentili serà secretari d'Estat del nou Govern d'Alberto Fernández

zentauroepp35635678 gra203  madrid  22 09 2016   el secretario general de podemo191113210406

zentauroepp35635678 gra203 madrid 22 09 2016 el secretario general de podemo191113210406 / Chema Moya

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Pablo Gentili, el que fins ara ha sigut cap de Gabinet del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat que deixa el seu càrrec per formar part del nou Govern argentí d’Alberto Fernández, com a secretari d’estat dependent del Ministeri d’Educació.

Així ho ha anunciat en una carta que ha remès als seus antics companys d’Unides Podem, en què destaca que l’any que ha treballat al costat del líder morat ha sigut «un dels anys més complexos, fascinants i pertorbadors de la democràcia espanyola». «La decisió no ha sigut fàcil», confessa. «Haver sigut el seu cap de gabinet en aquest moment excepcional d’Unides Podem i de la política espanyola va ser una oportunitat immensa que agraeixo amb emoció i que mai oblidaré», assegura en la seva missiva.

Assessor de Lula i Dilma

Gentili, que va arribar a Espanya des del Brasil, on és professor de la Universidade do Estado do Rio de Janeiro i havia sigut assessor dels expresidents Luiz Inácio Lula da Silva i Dilma Rousseff, es va posar al capdavant de l’equip de Iglesias precisament fa un any, el novembre del 2018. Des d’aleshores s’ha encarregat, entre altres coses, d’assessorar i acompanyar el líder de partit morat en les nombroses cites electorals que s’han produït des d’aleshores. «Aquest va ser un any d’il·lusions, conviccions i esperances renovades, d’aprenentatges i de maduració col·lectiva de les forces polítiques democràtiques espanyoles», escriu.

A la seva carta, Gentili també celebra que el partit que deixa formi previsiblement part del pròxim Govern. «Estem en la vigília d’un govern que marcarà una etapa fundacional, històrica per al futur de l’esquerra espanyola i europea. No podem perdre aquesta oportunitat», avisa.

Notícies relacionades

Referent a això, assenyala que, com a nou secretari d’Estat argentí responsable per la cooperació educativa internacional del país, espera poder mantenir la seva relació amb el Govern espanyol. «Hem d’enfortir i recuperar el valor estratègic de la nostra cooperació, construint un Espai Iberoamericà del Coneixement», afirma.

Iglesias: «S’emporta un dels grans» 

Per la seva banda, Iglesias ha volgut agrair públicament la seva tasca a través d’un missatge de Twitter. «El Govern argentí s’emporta un dels grans. M’enorgulleix que ara puguis servir la teva pàtria, defensant com sempre la democràcia, els drets humans i l’educació. Gràcies per tot amic, company. Aquí tindràs sempre la teva casa», ha assegurat.