EN ELS ACTES DEL DIA DE LA CONSTITUCIÓ

Polèmica per les rialles i el «companyonatge» d'Iglesias amb Espinosa de los Monteros i Arrimadas

Les imatges del líder de Podem xerrant entre rialles amb el portaveu de Vox desperten retrets

Rufián qualifica de «covard» el dirigent morat per «equiparar» Junqueras amb els polítics ultres

iglesias

iglesias / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La conversa informal i en ambient de bona sintonia que s’ha produït durant els actes de l’aniversari de la Constitució al Congrés entre Pablo Iglesias, Iván Espinosa de los Monteros i Inés Arrimadas ha creat malestar i encreuament de retrets amb altres líders polítics, cosa que s’ha evidenciat a través de les xarxes socials.

Un dels primers a assenyalar el «companyonatge» d’Iglesias amb el diputat i portaveu de Vox ha sigut el secretari general del PP Teodoro García Egea, que es preguntava a Twitter si Vox era «útil» per a l’esquerra al veure les bones maneres entre Iglesias i Espinosa de los Monteros.

Iglesias ha respost a les crítiques, també a Twitter, assenyalat que «aquesta nit de Nadal a moltes famílies hi haurà votants d’UP, de partits independentistes, de Vox, del PSOE o de qualsevol altre. Igual que en els sopars de feina o de la classe de la facultat. I parlaran i riuran. Això no és una falta de coherència política, sinó condició humana».

Ha acompanyat el text de diverses fotografies conjuntes de converses de representants de diferents grups polítics i, entre aquestes, una d’Iglesias amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras. Aquesta imatge ha irritat el diputat republicà Gabriel Rufián que ha titllat el dirigent morat de «covard» per «equiparar» Junqueras amb el seu «companyonatge» amb Vox: «Que covard equiparar qui és en una cel·la per les seves idees amb el teu companyonatge d’avui amb els dirigents del partit que li demanaven 75 anys en el judici que el va portar a aquesta cel·la. I encara més covard quan saps que no es pot defensar, ‘vicepresident’».

Notícies relacionades

Iglesias no ha trigat a replicar-li. Ha assenyalat que «cap equiparació». «Amb Junqueras i amb molts de vosaltres compartim valors i idees. Parlo de condició humana», ha afirmat. «I ho diu el fill i el net de qui també va ser a la presó per les seves idees combatent la dictadura. No pretenia ofendre (i crec que ho saps). Abraçada», ha dit el líder de Podem.

Aquesta setmana Iglesias i Rufián ja havien topat després que Iglesias opinés que ERC hauria de seguir el camí negociador del seu anterior portaveu, Joan Tardá, en lloc de l’actual de Gabriel Rufián.