28 set 2020

Anar al contingut

Confessió

Puigdemont assegura que Rajoy «feia més d'un any que preparava d'amagat l'aplicació del 155»

L'expresident del Govern espanyol ha afirmat en el seu últim llibre que hauria aplicat el 155 encara que Puigdemont hagués convocat eleccions enlloc de declarar la DUI

Europa Press

Puigdemont assegura que Rajoy «feia més d'un any que preparava d'amagat l'aplicació del 155»

DAVID CASTRO

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat que l’expresident del Govern central Mariano Rajoy «no només va mentir després del referèndum de l’1-O, sinó que feia més d’un any que preparava d’amagat l’aplicació del 155».

«Amb la confessió de Rajoy cau un altre gran mantra contra nosaltres», ha afirmat en un apunt en el seu compte d’Instagram recollit per Europa Press, després que expresident del Govern central, en el seu últim llibre, afirmés que hauria aplicat l’article 155 de la Constitució encara que Puigdemont hagués convocat eleccions i no la declaració unilateral d’independència l’octubre del 2017.

El 26 d’octubre de 2017 només era una sospita fonamentada; llaura ja tenim la confirmació: mentre uns ens pressionaven per fer-ens creure una falsa voluntat de negociació, els altres anaven afinant la maquinària repressiva. Amb la confessió de M.Rajoy cau un altre gran mantra contra nosaltres. Però és fins i tot pitjor. No només ens van mentir després del referèndum de l’#1oct sinó que feia més d’un any que preparaven d’amagat l’aplicació del 155. Si repasseu l’hemeroteca, veureu la magnitud del cinisme. Un any dient que volien parlar, que ho aparquéssim tot perquè volien negociar, que si fèiem el següent pas, seriosa impossible el diàleg, que anéssim a Madrid a explicar-ens, que cap de bestiar de referèndum però que podíem parlar de modificar la Constitució, que si no declaràvem la independència, no hi hauria 155... però tot s’acaba sabent. Al final, el temps posa els cuses -i els personis– al seu lloc. I en aquesta batalla nosaltres seguim dempeus, amb un aprenentatge impagable a l’esquena i més forts que mai. Seguim. #NoSurrender ✊ #CatalanRepublic #FreeTothom ��

Una publicació compartida per  Carles Puigdemont�� (@carlespuigdemont) el 


Segons Puigdemont, ara es confirma el que ja sospitava el 26 d’octubre del 2017, un dia abans de la DUI: «Mentre uns ens pressionaven per fer-nos creure una falsa voluntat de negociació, els altres anaven afinant la maquinària repressiva».

Segons la seva opinió, cal repassar l’hemeroteca per veure «la magnitud del cinisme» quan els apel·laven al diàleg, a explicar-se a Madrid i els deien que podien parlar de modificar la Constitució si aparcaven el referèndum, entre altres qüestions. «Tot s’acaba sabent. Al final, el temps posa les coses i les persones al seu lloc. I en aquesta batalla nosaltres seguim dempeus, amb un aprenentatge impagable i més forts que mai. Seguim», conclou.