26 set 2020

Anar al contingut

EL 18 DE DESEMBRE

Tsunami Democràtic demana al Barça i al Reial Madrid col·locar una pancarta amb el 'Sit and talk' en el clàssic

El moviment afegeix que espera una resposta els pròxims dies abans d'emetre un altre comunicat

El Periódico

Tsunami Democràtic demana al Barça i al Reial Madrid col·locar una pancarta amb el 'Sit and talk' en el clàssic

JOSEP LAGO

Tsunami Democràtic ha reclamat al FC Barça i al Reial Madrid que s’«impliquin en un moment d’excepcionalitat política» i sol·licita que els deixin col·locar el dia del clàssic, el 18 de desembre, una pancarta a les grades i a la gespa del Camp Nou amb la frase: ‘Spain, sit and talk’, el lema del qual fa bandera l’organització independentista.  

Tsunami afirma que «el món de l’esport no pot ser aliè als problemes socials» i afegeix en el seu comunicat que l’«Estat persegueix una part majoritària de la població catalana i nega l’autodeterminació».


En un comunicat, el moviment remarca que és una petició que «respecta el lliure desenvolupament d’un partit de futbol que molta gent espera», i alhora «fa visible la situació d’excepcionalitat» que viu Catalunya, «reclamant el diàleg per acabar amb la situació d’exclusió i segregació política que pateix una part majoritària de la població catalana». «Esperem una resposta els pròxims dies, abans d’emetre un altre comunicat», ha afegit.

Tsunami remarca que aquest partit «transcorrerà en un moment d’enorme excepcionalitat» per a Catalunya, amb l’Estat «perseguint una part majoritària de la població catalana i negant per tots els mitjans la defensa d’un projecte polític, l’autodeterminació».

Segons apunten, la «persecució» pren moltes forces: «Des de presos polítics, a decrets llei que suprimeixen drets fonamentals i la separació de poders, fins a violència policial». Així mateix, Tsunami Democràtic ha lamentat que l’Estat «ignori» informes d’Amnistia Internacional o de l’ONU. «I, per si fos poc, persegueix campanyes com Tsunami, emmarcades sempre en la no-violència, acusant-les de terrorisme», assenyala.