protesta a la frontera

18 detinguts per la policia francesa i un pels Mossos pel tall de l'AP-7 a la Jonquera

La Gendarmeria els ha posat a disposició judicial acusats de pertorbar la circulació

whatsapp-image-2019-11-12-at-080724

whatsapp-image-2019-11-12-at-080724

1
Es llegeix en minuts
Acn

La policia francesa ha detingut aquest dimarts en el tall de l’AP-7 a la frontera de la Jonquera 18 persones acusades de pertorbar la circulació, mentre que els Mossos d’Esquadra n’han arrestat una altra per atemptat a l’autoritat. Els detinguts per la Gendarmeria han sigut posats a disposició judicial, segons han confirmat fonts policials a l’agència ACN. [Últimes notícies de Catalunya: Tsunami crida a un nou tall a la frontera | Directe]

L’AP-7 ha quedat buida de manifestants a la frontera després de l’actuació policial contra la protesta convocada pel Tsunami Democràtic. La plataforma ha cridat ara a col·lapsar aquesta tarda la frontera basca amb França

Els detinguts per la Gendarmeria són 18 espanyols que han sigut remesos al Tribunal de Gran Instància de Perpinyà, on el fiscal haurà de decidir si imputar-los per obstaculitzar la lliure circulació o si els posa en llibertat. La identitat del detingut pels Mossos no ha sigut revelada de moment. 

Les policies francesa i espanyola han intervingut des de les 8.00 hores per desbloquejar el tall a l’autopista, que ha generat el caos circulatori als dos costats de la frontera. Una vegada retirats els vehicles amb què els manifestants impedien el trànsit, i s’han desallotjat les persones que obstaculitzaven la via, els operaris han començat a treballar per retirar les barricades.

Notícies relacionades

Vinci Autoroutes adverteix a través de les xarxes socials de la situació en aquesta via principal, ha disposat informadors que atenen els conductors i assenyala com a alternatives per accedir des de França fins a Espanya els passos per l’Aragó i el País Basc.

La situació a la Jonquera, tot i que es comença a aclarir en el punt fronterer, es complica novament amb una altra convocatòria de tall a la carretera N-II al seu pas pel nucli urbà d’aquest municipi en la confluència amb l’autopista AP-7.