nova protesta

Tsunami Democràtic crida a col·lapsar la frontera basca amb França

L'acció, que proposa circular lentament, tindrà lloc aquesta tarda a les 18 hores entre el peatge de l'A8 d'Oiartzun fins al d'Hendaia

zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659

zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
Acn

El Tsunami Democràtic ha fet una crida a col·lapsar la frontera basca de Behobia amb França aquest dimarts. La plataforma demana circular a les 18 hores de la tarda a 60 quilòmetres per hora entre el peatge de l’autopista A8 d’Oiartzun i el d’Hendaia pels dos carrils amb els llums d’emergència posats. 

En una operació que han anomenat Cargol, el moviment assegura que Catalunya i País Basc viuen un conflicte polític «no resolt» amb l’Estat, que només ofereix «imposició i repressió», mentre la ciutadania «lluita i reclama drets democràtics i fonamentals. Per això, demanen oferir una «solució democràtica» per a Catalunya i País Basc.

El Govern basc demana respecte a «la llibertat econòmica i de trànsit»

El portaveu del Govern basc, Josu Erkoreka, ha demanat que els qui responguin a la crida de Tsumani Democràtic a bloquejar la frontera a la localitat guipuscoana d’Irun que respectin «la llibertat de trànsit i la llibertat econòmica».

Notícies relacionades

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Erkoreka ha deixat clar el seu «més absolut respecte a la llibertat d’expressió, de manifestació i de concentració». No obstant, en «l’exercici d’aquests drets», ha fet una crida a «la llibertat de trànsit i la llibertat econòmica».

Segons ha puntualitzat, «cap Govern serà partidari de prendre decisions i adoptar mesures que bloquegin el trànsit, la llibertat de moviment i el trànsit econòmic». «Veurem com es manifesta, no sé aquesta crida en què es traduirà. Veurem en què es tradueix, en quins termes, quines condicions, si hi ha sol·licituds administratives o no i si seran concentracions autoritzades o no», ha conclòs.